ben ik nog beschermd of moet ik nog een pil slikken?

Ik heb vannochtend mijn pil geslikt en 5 minuten daarna kreeg ik diarree. Moet ik dan nog een pil slikken? En ben ik nog wel beschermd? Omdat het gelijk daarna was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als je minuten na innemen diarree hebt gehad, zit je pil nog steeds in je maag. Daarnaast hangt het bij een vergeten pil altijd af in welke week je de pil bent vergeten en welke pil je hebt, of je wel of geen gemeenschap hebt gehad etc. Kijk ook op onderstaande website en als je nog vragen hebt, bel je je huisarts.

Bronnen:
http://www.anticonceptie.nl/pil-vergeten

Ja, je dunne darm is ongeveer tussen de 5 en de 7 meter lang. Ontlasting wordt gevormd in de dikke darm. Diarree (spontaan) ontstaat doordat de ontlasting in de dikke darm niet 'ingedikt' om welke reden dan ook. Het voedsel dat in de maag zit heeft ongeveer 4 uur nodig om volledig op te lossen en naar de dunne darm getransporteerd te zijn. Bij braken na inname is het een heel ander geval, ook dan ligt het er even aan hoe lang de pil al in de maag zit. Toegevoegd na 16 minuten: n.a.v. de reacties: Ja, je bent nog beschermd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100