Na orale seks met mijn vriend krijg ik veel al een dag daarna een koorts lip. Kan ik hier wat aan doen?

Dit is erg vervelend en kan hem dan voor een tijdje dan niet meer oraalbevredigen na het weer over is. Nu zei een vriendin van mij dat het wellicht komt omdat hij een soa heeft, maar hij heeft daar geen weet van en heeft het nooit gehad bij vorige relaties (tussen mij en zijn vorige relatie zit 5 jaar dat ie single is geweest) en wast zijn penis elke dag. Ik heb tevens in vorige relaties er nooit last van gehad na orale seks. Echter heb ik wel al van kinds af aan last van zo nu en dan een koortslip. Nu las ik op internet op een forum dat het door de wrijving komt en als ik hem wel oraal zou bevredigen met een koortslip dat hij dan wel een soa krijgt van mij. Nu weet ik het niet meer, ligt het bij mij of bij hem dat ik steeds een koortslip krijg? En is er wat aan te doen, kan ik preventie iets doen door bvb een koortslippleister op te doen vooraf of door hem alleen te pijpen met condoom of kan ik hem gewoon nooit meer oraal bevredigen? Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou maar niet al te snel uitgaan van een soa. Op elk geslachtsdeel (mannelijk en vrouwelijk) zitten bepaalde schimmels. Deze kunnen bij (orale) seks irritaties veroorzaken. (dit is mij verteld door mijn huisarts nadat ik hem dezelfde vraag stelde) Uit eigen ervaring vermoed ik dat het ook in jouw geval zo is. Bij mijn ex vriendin ging dit vanzelf weer over. Maar je zou voor de zekerheid ook allebei een soa test kunnen doen.

Een koortslip ontstaat door het Herpesvirus wat elk mens "slapend" met zich meedraagt. Bij een verminderde weerstand kan zich dit ontwikkelen tot enkel een koortskip. Kijk wel uit als er pus uitkomt of dat het begint te bloeden want het is besmettelijk. Ook op geslachtsdelen. Als je je vriend dan pijpt kun je het aan zijn penis overdragen. En dan zijn jullie verder van huis. Succes ermee en maar even niet pijpen totdat die koortslip van je voorbij is.

Een koortslip ontstaat door het herpes virus. En zoals je in de link kunt lezen kan dat virus zich ook manifesteren bij de geslachtsorganen. Je draagt het herpes virus je hele leven bij je. Dat betekent meestal dat die koortslip elke keer weer opspeelt als je minder weerstand hebt, een griepje onder de leden hebt, in de zon hebt gezeten, slecht hebt geslapen etc. In hoeverre orale seks die koortslip kan uitlokken vraag ik me af. Misschien draagt je vriend het virus ook bij zich? Dat hij zich dagelijks wast heeft niks met dat virus te maken. Als ik jou was zou ik voorlopig even geen orale seks hebben. Jammer voor hem, maar een koortslip is nog heel wat vervelender!! (Orale seks bij jou kan daarentegen helemaal geen kwaad ;-)

Bronnen:
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100