Efebofilie gevoelens, hoe kom ik er van af?

Ik ben een man van midden 20 en ik voel me ontzettend aangetrokken tot meisjes van 14/15 tot 17 (en ouder in minder mate) maar beslist niet jonger dan 14. Nu weet ik dat dit niet kan en algemeen niet aanvaard wordt, daarom heb ik ook nooit wat met deze gevoelens gedaan maar het neemt niet weg dat ze wel aanwezig zijn en ik vraag me af of er manieren of therapieen zijn om daar vanaf te komen? Want dat zou het voor mij wel makkelijker maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat je je er niet echt druk om hoeft te maken. zolang het bij gevoelens blijft...een meisje van 17 aantrekkelijk vinden is toch niet gek? succes!

Je bent midden twintig. Dat is precies de leeftijdsgrens waarop gesproken wordt van efebofilie. Oftewel: ik denk niet dat je op dit moment met zekerheid kunt spreken van een afwijkende seksuele voorkeur. Als het de komende jaren niet verandert, dan zou je daar mogelijk wél van spreken. Allereerst: je seksuele voorkeur kun je niet kiezen. Wel kun je met therapie verkennen of het echt een vaste voorkeur is, of het een onderdeel van je ontwikkeling is, of dat er misschien iets anders is waardoor je op dit moment vooral op pubermeisjes valt. Mocht blijken dat dit inderdaad een vaste voorkeur is, dan vrees ik dat therapie vooral gericht zal zijn op het in goede banen leiden van je gevoelens, en het omgaan ermee, dan dat echt je voorkeuren zullen veranderen. Het is met medicatie wel mogelijk om seksuele gevoelens af te vlakken, maar dat geeft geen selectieve remming, dus dat remt álle seksuele gevoelens, en heeft ook nog andere (bij)werkingen. Dergelijke behandeling wordt eigenlijk alleen toegepast bij pedofielen die niet op een andere manier met hun gevoelens om kunnen gaan. Maar zoals gezegd, is zeker gezien je leeftijd niet met zekerheid te zeggen dat dit een vaste 'afwijkende' voorkeur is. Ook sluit het niet uit dat je ooit verliefd wordt op een vrouw van je eigen leeftijd. Ik voel me zelf tot nu toe uitsluitend aangetrokken tot mannen, maar zeg altijd dat ik hetero ben "Voor Zover Ik Weet". Wie weet word ik ooit tot over m'n oren verliefd op een vrouw - wie zal het zeggen? Dat geldt natuurlijk ook voor jou: je weet niet wat de toekomst brengt. Ik zou je aanraden om hulp te zoeken bij een seksuoloog. Met hem of haar kun je verkennen welke gevoelens je precies hebt, of je kunt achterhalen hoe dit begonnen is, waarom het je zoveel zorgen baart, en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Misschien is er inderdaad sprake van efebofilie, misschien is dat nog niet te zeggen, of misschien komen er andere dingen naar voren. In elk geval kun je er met iemand over praten, dat lijkt me voor nu al heel prettig, want dit is vast niet iets waar je gemakkelijk over kunt praten met mensen uit je omgeving. Daarbij kun je zo leren om met je gevoelens om te gaan, en kan het inderdaad wat gemakkelijker voor je worden. Uit je vraag begrijp ik dat je echt lijdt onder deze gevoelens. Of je gevoelens zullen veranderen, dat weet ik niet. Maar waarschijnlijk zal wel het lijden minder worden, en dat is toch ook iets waard. Toegevoegd na 21 uur: Je huisarts kan je doorverwijzen.

Het klinkt als een verschijnsel dat meerdere mannen hebben (en vrouwen vast ook) maar het nooit zullen toegeven. Deze leeftijd is echt te jong voor jou. Rare optie: er zijn veel vrouwen die erg jong ogen?

25 (ongeveer) is niet heel oud. Je zegt zelf dat 17 "ook een optie" is. Misschien iemand die 18 is? (net 18, daar merk je geen verschil bij) Als je het over een paar jaar nou nog hebt (tegen de 30 aan) moet je misschien eens naar je huisarts gaan, en het probleem bespreken, hij kan je doorsturen naar iemand die hier vaker mee te maken heeft. Zolang je (wat je nu ook doet) niks met meisjes van 14/15 begint is er niks aan de hand. maar iemand van 17/18 mag je best iets mee beginnen (als zij ook wat in jou ziet dan he!) probeer je ook niet al te bewust te zijn hiervan, niet de hele tijd mee rondlopen. kijk om je heen, geniet van je omgeving, van je vrienden, je hobby's etc. denk niet alleen aan dit "Probleem" Veel succes gewenst.

Als je zelf ouder wordt verschuift de leeftijdsgrens van meisjes/vrouwen die je aantrekkelijk vindt ook mee naar boven. Toen ik 20 was vond ik meisjes van 15/16 ook leuk en aantrekkelijk. Later ging ik ze gewoon als kinderen zien. Nu ben ik 58 en mijn vrouw, met wie ik nu 7 mnd getrouwd ben, is 52. Jong genoeg, vind ik. Ik zou me over dit "probleem" niet al te veel zorgen maken, grote kans dat het zichzelf oplost.

zoek een vrouw die er gwn jonger uit ziet en probeer die jonge meisjes uit je hoofd te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100