Hoe weet je wat de binnenkant van een condoom is?

Toen we het condoom uit het zakje halen, wisten we niet wat de binnenkant of de buitenkant was. Hoe zie je dit? Of hoe merk je dit?

Toegevoegd na 5 minuten:
Want naar mijn idee hadden we hem goed uitgerold, maar dat weet ik niet zeker. Toch gedaan en daardoor een paar weken in paniek gezeten. Nu ben ik aan de pil en willen we het binnenkort voor de tweede keer proberen. Natuurlijk ook met condoom, dus ik wou het even (zeker) weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie onderstaand even een snel tekeningetje van zoals een condoom uit de folie komt. Zoals anderen al schreven zie je een rolletje, dat moet aan de buitenkant, en je kunt het ook zien aan het reservoir (het tuitje). Als je niet direct goed ziet hoe het tuitje zit, houd het opgerolde condoom dan als een ringetje een paar centimeter voor je mond en blaas er zachtjes in. (knijp de lucht er wel uit als je het condoom gaat afrollen). Het klopt ook dat je een condoom maar één kant op kunt afrollen. Met andere woorden: zet je het condoom verkeerd om op de eikel en blijkt dat je het vervolgens niet kunt afrollen, dan zit ie dus verkeerd om. En let op: vaak gebeurt het dat men het condoom dan gewoon omdraait en terug op de penis plaatst om het nog eens te proberen. Het is dan mogelijk dat er daardoor voorvocht (dat bij opwinding uit de penis komt) aan de buitenkant van het condoom zit. Het is niet onmogelijk dat door voorvocht een SOA overgedragen kan worden of dat er spermacellen in voorvocht zitten. Kijk dus goed hoe je een condoom moet afrollen, en als je het zekere voor 't onzekere wilt nemen: pak een nieuw condoom als je het eerste condoom op de penis hebt gezet en je blijkt het niet te kunnen afrollen. Succes! Toegevoegd na 3 minuten: M'n schetsje toegevoegd Toegevoegd na 4 minuten: M'n schetsje toegevoegd

het rolletje hoort aan de buitenkant te zitten.

Een condoom is opgerold. Hij kan maar naar 1 kant uitrollen en zo heb je automatisch de buitenkant buiten. Je kunt een condoom niet verkeerd uitrollen. Succes!

Door hem op de punt van je penis te zetten en proberen naar beneden af te rollen. Lukt dat, dan heb je de binnenkant gevonden. Gaat het niet, dan ben je met de buitenkant bezig. Deze werkzaamhedenkunnen uiteraard door je partner verricht worden.

Op de meeste condooms zit een dun laagje glijmiddel (buitenkant!) En een zaaddodend middel aan de binnenkant. Dus als je hem verkeerd om zou "plaatsen" dan zit je glijmiddel aan de binnenkant, niet echt practisch! Zaaddodend middel doet dan ook zijn werk niet. Maar zoals de anderen ook al zeggen je kan het maar 1 kant op, afrollen. Dus je moet wel heel goed je best doen om hem verkeerd om te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100