Hoe krijg ik een tampon eruit die te ver is doorgeschoven?

Ik had een tampon ingebracht, maar was vergeten dat er nog eentje inzat en voelde hem niet zitten.
Pas toen ik die andere tampon er weer uithaalde, voelde ik dat er nog eentje zat, maar het touwtje zit er helemaal in en ik kon het er niet meer uit krijgen (ook niet persent)
Nu is het weer een halve dag verder en voel ik het niet meer zitten, waardoor ik denk dat het nog verder is weggeschoven.
Weet iemand misschien wat ik hiermee kan doen, behalve naar een dokter of ziekenhuis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch even huisarts! Als hij gaat Infecteren ben je veder van huis!

Ik zou er persoonlijk voor kiezen even naar de huisartsenpost te gaan. Ik kan me voorstellen dat je dit liever niet doet, maar je bent echt niet de eerste die dit overkomt, ik weet van een vriend (gynaecoloog) dat ze wel gekkere dingen meemaken ;-). Succes!

als je nog ongesteld bent nog even wachten tot ie " vol" zit . dan wijdbeens diep hurken en persen. anders toch even naar je huisarts.nooit laten zitten hoor!daar kun je tss van krijgen,staat meer over in de bijsluiter van je tampons.

Eerst even: weet je heel zeker dát er nog een tampon zit? Je voelt hem niet meer zitten, zeg je. Bedoel je dat je hem niet voelt in je vagina, of dat je hem ook niet meer voelt als je met een vinger binnenin voelt? Als je bovenin je baarmoedermond kunt voelen, en dan helemaal rondom langzaam draaiend naar beneden voelt, en dan echt niks voelt, dan zit er gewoon niets. Voel je hem nog wel zitten, dan kun je dit proberen: Voorzichtig persen terwijl je gehurkt zit. Of op het toilet, en dan je benen wat hoger zetten, dat wil ook het persen wel eens gemakkelijker maken. Wat je ook nog kunt proberen, is staand één voet op de toiletpot zetten, en dan proberen te persen. Eventueel kun je - als je regelmatig ontlasting hebt - wachten of hij er vanzelf uitkomt terwijl je poept, omdat je dan eigenlijk vanzelf op de juiste manier perst. Lukt het niet met persen, dan kun je nog eens met een vinger proberen, of met twee vingers. Misschien kun je hem zo toch te pakken krijgen. Een andere optie is om te kijken of je misschien de tampon voelt zitten als je voorzichtig met een vinger via je anus voelt of je hem door de wand tussen vagina en anus heen, voelt zitten. Dat wandje is maar heel dun, en misschien lukt het je om via je anus de tampon wat verder naar beneden te duwen, zodat je hem daarna toch uit je vagina kunt vissen. Let dan wel even op dat je geen bacteriën van je anus naar je vagina brengt, dus als je thuis geen latex handschoenen of van die dunne plastic wegwerphandschoenen hebt, moet je je handen extra goed wassen tussendoor. Eventueel kun je een vriendin/partner/zus/moeder vragen of die wil helpen. Misschien een beetje een genant idee, maar dat is de laatste optie die je nog kunt proberen voordat je inderdaad een arts belt. Iemand anders kan zien wat hij/zij doet, dat kan nog schelen. Zorg wel voor genoeg licht. Lukt dat allemaal niet, dan zul je toch gewoon even je huisarts moeten bellen. Die tampon moet er toch uit, anders kun je allerlei nare infecties krijgen. Daar moet je ook geen dagen mee gaan wachten hoor, gewoon morgen bellen als het dan nog niet gelukt is. Je huisarts doet dit wel vaker, want je bent echt niet de enige vrouw bij wie ooit een tampon er niet meer goed uit wil. Geen paniek, een arts heeft het echt zo voor elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100