Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je een (niet direct zichtbare) SOA oplopen die je libido/vruchtbaarheid aantast? Zo ja, hoe is deze overdraagbaar?

Ik ben een man van 25. Aangezien het mij nooit op de normale manier gelukt is om een leuk iemand te vinden, ben ik op m'n 24e betaald met dingen gaan experimenteren. Achteraf vond ik het verschrikkelijk, smerig en denk ik er liever niet aan terug.

Los daarvan voel ik me sinds deze periode veel minder aangetrokken tot vrouwen en heb ik veel minder zin in sex (ik masturbeer dus ook veel minder, als in 10x minder dan ervoor). Ik heb voor de rest nergens last van en weet bijna zeker dat ik geen SOA kan hebben gekregen, maar het is nu al meer dan een jaar geleden en er is nog steeds niets veranderd.

Aangezien het een beetje lullig staat als ik dit verhaal voor niets bij een arts sta te vertellen, eerst maar even hier. Hopelijk worden er nog wat nuttige reacties geplaatst ipv veroordelingen :P.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
8K
Ritsuka
7 jaar geleden
Je hoeft niet alles bij de huisarts te vertellen, je kunt ook zeggen dat je je zorgen maakt en graag een test wil laten doen.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Dat was ook het eerste wat ik dacht . Dat je libido laag is, hoeft niet door een soa te komen, maar een
soa-test laten doen is wel verstandig, ook al is de kans klein dat je een soa hebt. Door onplezierige seksuele ervaringen kan je libido lager worden, je vind het vies wat er gebeurd is en dat kan ervoor zorgen dat je onbewust weerstand tegen seks hebt. Misschien is het verstandig wel tegen je huisarts te vertellen wat jou is overkomen en samen een oplossing te bespreken.
Mogelijk is hulp van een seksuoloog nodig, maar het kan ook dat je huisarts met een ander voorstel komt.
Je huisarts hoort veel klachten die van seksuele aard zijn en zal daar echt niet van op kijken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

je hoeft niets uit te leggen voor een soa test .... je kunt hem ook gewoon doen "just to be sure"
er zijn verschillende soas die je niet zo direct kan zien .... dus ik zou hem wel laten doen.

en je libido tja ... zonder partner gaat die naar beneden ... je word ouder je werkt harder je strest meer en niemand die je stimuleert .... zo gaan die dingen nu eenmaal.

zodra je een vriendin krijgt is dat probleem vanzelf opgelost, dus daar zou ik mijn eigen niet over druk maken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Zoals gezegd zijn er zeker SOA's die je ongemerkt heel lang bij je kan dragen. Chlamydia is daar een goed voorbeeld en bovendien een SOA die veel voorkomt in Nederland. Laat je testen, dan weet je het zeker.

Wat betreft je libido denk ik dat het tussen je oren zit. Je eerste ervaring met sex (afgezien van masturberen) is zo slecht dat je er waarschijnlijk steeds aan terug denkt als je masturbeert. Daardoor heb je er automatisch minder zin in. Remedie: goede sekservaringen opbouwen! Dit kan ook prima via betaalde seks, bedenk alleen goed van te voren wat je wilt en ga voor een goed aanbevolen (meestal niet de goedkoopste) escortservice.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding