Ik wil mij laten checken op SOA's zodat ik met mn vriendin zonder condoom seks kan hebben. Hoe kan je dat het beste doen?

Ze is aan de prikpil en we willen allebei graag testen op soa's zodat er geen condooms meer nodig zijn. Hoe gaat dit, hoe kan ik dit het beste doen en gaat dit ook anoniem?

Weet jij het antwoord?

/2500

De enige optie die ik zie is de huisarts. Gaat vanwege zijn beroepsgeheim volledig anoniem. Controleren op SOA'S is een routinetaak. Succes.

Je kan beide een soa test aanvragen op internet. Ik kan zo snel ff geen link vinden maar daar kun je de test anoniem aanvragen. Je kan het ook gewoon vid de huisarts doen en ook daar is het anoniem aangezien een huisarts beroepsgeheim heeft.

In grotere plaatsen bij GGD of speciale SOA poliklinieken. Mijn ervaring is dat het via de huisarts sneller een uitslag hebt. Maar dat is misschien weer wat minder anoniem.

Bij de GGD kan je wel doen als anoniem en het is gratis ook. Maar je moet Niet zeggen dat jullie de testen willen doen om "geen condooms meer vrijen" ... Toegevoegd na 11 uur: veel gestelde vragen over SOA en HIV

Bronnen:
http://www.ggdgelre-ijssel.nl/Seksualiteit...

Om zeker te zijn dat je elkaar niet besmet moet je dan ook naast een SOA test een aids test doen. Aid is namelijk ook een gevaar een groot gevaar. Je kunt dat via de GGD en of eerst de huisarts.

Kijk voor informatie eens op www.sense.nl

Bronnen:
http://www.sense.nl

Ikzelf heb zeer goede ervaring bij de ggd.. er werd goed naar me geluisterd etc en vond het prettiger dan bij mijn huisarts die je toch vaker ziet.. Ik weet dat het 'gewoon' is maar gevoelsmatig werkt t bij mij anders.. Succes! En netjes dat je je wil laten checken! Zouden er meer moeten doen..

Samen naar de huisarts. Zij kan namelijk ook een SOA hebben. Als je dan allebij negatief bent , kan je het gelijk "vieren"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100