Ik slik de anticonceptie pil elke dag om 22.00. Maar ik wil nu gewoon elke dag om 21.00 slikken. kan dat? of kan er iets mis gaan tijdens het vrijen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de eerste paar dagen met condoom vrijt kan er niks gebeuren.

Oeh wat ben jij stipt zeg! Nee hoor dat is geen probleem. Je kan natuurlijk altijd op hetzelfde moment de pil innemen want dan is het een gewoonte en dan vergeet je het minder snel. Een paar uur eerder of later is geen probleem.

Zolang je de pil elke dag volgens voorschrift slikt, zoals je nu al doet, kan er bijna niks mis gaan. Een uurtje eerder of later maakt niets uit. De werking is pas minder zodra je de pil 12 uur of langer te laat neemt. Zolang je geen last hebt van diarree of braken, of je bent aan bepaalde antibiotica, blijft de pil gewoon werken.

dit is geen enkel probleem,een uurtje maakt geen probleem,daarbij is het toch maar één dag voor de omschakeling.Wees gerust alles blijft veilig.

Klopt helemaal. Je mag de pil slikken op een tijdstip dat voor jou gewenst is. Dit wel binnen 36 uur na het slikken van de laatste pil. 2 uurtjes eerder of 11 uur later is dus geen probleem. Gisterenavond om 22:00 ingenomen dan vandaag lekker om 21:00. Geen enkel probleem. Netjes dat je zo stipt bent!

Toen ik de pil nog slikte was het de ene avond om 23:00 uur en de andere keer om 02:00 uur. Het maakt echt niets uit, als je maar niet langer wacht dan 12 uur ;)

Nee hoor maakt helemaal niks uit. Ik heb geen vaste tijd ik slik hem als ik naar bed ga. Dat is door de weeks wel rond half 11, 11 uur en als ik ga stappen dan rond 3 uur ofzo pas de pil. Dat maakt niks uit. Maar niet heel de dag, dat kleine uurtje is geen ramp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100