Kan je dan ook zwanger worden?

M'n vriend is niet in me klaargekomen maar net boven/op me vagina. Kan je dan ook zwanger worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een miniscule kans. Het sperma kan je vagina inlopen. Er zit ook altijd al wat zaadcellen in het voorvocht, dus tijdens de seks krijg je dit ook al binnen. Als je verder geen ander voorbehoedsmiddel gebruikt als de pil, is er een kans dat je zwanger bent. Toegevoegd na 2 minuten: Miniscule in de eerste zin moet weg. De methode die je gebruikte heet 'voor het zingen de kerk uit' , een veelgebruikte methode vroeger. Je weet dat ze vroeger hele grote gezinnen hadden? Dat geeft een idee hoe betrouwbaar het is.

het is ook afhankelijk of er penetratie heeft plaatsgevonden zonder condoom. Indien niet, dus enkel klaargekomen vlakbij jou dan is de kans erg klein ( sperma kruipt niet vanzelf naar binnen) Maar was er daarvoor penetratie zonder condoom is de kans al stukken groter aangezien mannen bijna altijd ook voorvocht verliezen wat zaad bevat voordat ze klaarkomen.

Sommige zegen dat je ook zwanger kan worden van voorvocht. Als je rondneust op google zegt wikipedia van niet, maar via andere site's weer wel.

Je zou de eerste niet wezen die dat overkomt. De mogelijkheid zit er altijd in.

Maar toen hij wel in je was , had hij voorvocht en daar is de kans (hoe zeer klein dan ook) dat je zwanger zou kunnen worden. Daarbij ligt het eraan of je alle sperma hebt weggehaald zonder dat het ergens heen droop

De zwemmers zijn microscopisch klein. Ze zwemmen door de vochtlaag op de vaginawand heen. Dus voor hen is het geen probleem. Alleen moeten ze wat verder zwemmen. Ze zijn wel met veel minder, dus ze kunnen elkaar ook minder helpen. Het is niet zo, dat een enkele zaadcel in staat is tot de bevruchting. Ze werken samen, en de eerste mag naar de celkern.

niet alleen heb je kans zwanger te geraken door de sperma die bovenop je vagina is gekomen. Ook is er een kans dat je zwanger wordt door het voorvocht. Dit is vocht om de spermacellen extra goede omgeving te geven buiten de bijbal. uiteindelijk heb je dus wel een aticonceptiemiddel gebruikt genaamd Coitus interruptus, maar dit is er geen echt bijzonder betrouwbare in vergelijking met methodes als de anticonceptiepil, condoom etc. In de praktijk wordt tot 15-40% van de vrouwen uit paren die alleen met coitus interruptus werken binnen 1 jaar toch zwanger. Maar voor jezelf kan je mogelijk ook bepalen of je wel kans had om zwanger te worden. Als je namelijk weet wanneer je eisprong ongeveer is, en de coitus is 1 dag ervoor of 2 dagen erna geweest kan je zwanger worden anders niet. weet je het niet dan kun je altijd nog een morning afterpil nemen, en in nog later stadium spiraaltje in laten bouwen (99% zekerheid) hopelijk is dit alles niet nodig

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptie
voor deel als check, meeste uit mijn hoofd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100