Waarom is seksuele voorlichting op scholen beperkt tot alleen het fysieke aspect?

Bijna iedereen heeft seksuele voorlichting gehad op de lagere of middelbare school. Wat ik me kan herinneren was dat het zich beperkte tot een fysieke gebruiksaanwijzing over ;''hoe je het doet''. Nu als volwassene verwonder ik me er pas over. Dit kom ik tegen; jongens die niet weten hoe ze meisjes moeten naderen. Verlegenheid, stoerheid, moeilijk hechtten in een relatie ontkennen seksuele voorkeur. Andersom speelt dat ook bij de vrouwen. Op hun beurt weten ze niet goed hoe ze met mannen moeten omgaan. Assertief zijn. Aan praten schort het vaak, lijkt wel of iedereen een eigen plaatje heeft over hoe het is
Waarom is de seksuele voorlichting op scholen zo geconcentreerd op de daad en wordt er niet meer ingegaan op hoe je beter met relaties en contact en emoties moet omgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om even kort te zijn , dit is de taak vd ouders /verzorgers . Een zeer kwalijke zaak wanneer ze hier in tekort schieten . Kan je niet hier over praten dan zijn er ook goede boeken oid die je ze zelf kunt laten lezen . en dan na vragen of ze het begrijpen laten weten dat ze bij jou terecht kunnen . Alles is beter dan de gore /platte info die ze elders tv media straat of onderelkaar opdoen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100