Ik laat mezelf besnijden. Dit doe ik voor de 2e keer, wat voor gevolgen kan dit hebben?

De 1e keer was ik 11 nu ben ik 27, mijn penis ziet er niet mooi uit door de eerste besnijdenis. Nu wil ik het dus opnieuw laten doen (littekens weghalen) dit kan enkel en alleen via besnijdenis.. maar ik ben erg bang dat het te strak komt te zitten, volgens mijn 'gezonde verstand' kan het precies. Nu heb ik nog wat vel over als ik een erectie heb, mocht ik me laten besnijden dan heb ik vrijwel niets meer over (denk ik)!

Ja ik ben al naar de Uroloog geweest, deze zei dat het mogelijk was. Dit betwijfel ik.

Is dit een probleem? of 'rekt' het vanzelf weer?
a.u.b. niet vragen waarom ik het laat doen of dat ik er nog over na moet denken..

nadenken hierover doe ik als zn 16 jaar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het erop neer zou komen dat je écht te strak besneden zou zijn straks, dan kan dat inderdaad problemen geven. Aan de andere kant is de voorhuid erg flexibel en erg rekbaar, en zal dat ook gelden voor een resterende voorhuid na een besnijdenis. Nu kan niemand jou natuurlijk vertellen of het weghalen van de littekens de boel té strak zal maken, maar dat kan juist een uroloog heel goed beoordelen. Je bent al bij een uroloog geweest die zegt dat dit kan, maar je twijfelt nog. Ik zou in zo'n situatie gewoon een second opinion vragen, en een andere uroloog laten beoordelen of een tweede besnijdenis inderdaad succesvol zal zijn. Overigens is littekenvorming vooral afhankelijk van hoe je zélf littekens aanmaakt, dus is het uiteindelijke resultaat nooit helemaal te voorspellen. Maar dit is precies een situatie waar de second opinion voor is: een tweede mening vragen van een onafhankelijk arts, zodat jij een beter idee krijgt van de waarde van de positieve inschatting van de eerste arts. Je kunt je huidige uroloog vragen om je door te verwijzen voor een second opinion, maar je kunt ook vragen of je huisarts je nog eens naar een ander wil doorverwijzen.

Als je al twijfelt aan iemand met medische gevorderde kennis, waarom vraag je het dan hier op GV? Zou eerder proberen voor een middeltje wat de littekens misschien wat kan verminderen. Ik zou zelf het risico niet meer willen lopen als de eerste keer al knullig gedaan is. Je hebt er namelijk maar 1

Bronnen:
l

Mij lijkt het belangrijk om te weten of dat je na opnieuw snijden weer lelijke littekens overhoud. Als er gewoon nog vel zit kan dit worden verwijderd. Heb je wel eens gehoord dat er te strak gesneden is? volgens mij houd je gewoon geen vel meer over.... en dat is ook mooi toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100