Werkt een friends with benefits relatie?

Hiermee bedoel ik dat je vriendschappelijk met elkaar omgaat en ook sexs samen hebt. Je bent dan niet exclusive met je 'friend'. En kan andere personen daten. Hoe kan je zoiets ook goed laten werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan alleen werken als je beiden hiervoor kiest. Je moet beiden overtuigd zijn en geen enkel gevoel als jaloezie kennen. Het risico dat schuilt is het feit dat één van de twee echte gevoelens van diepe liefde voor de ander ontwikkelt en dit heb je vaak niet zelf in de hand. Liefde kan nl. ontstaan in elke relatie die aanvankelijk op zuiver vriendschap gebaseerd was. Ik geef je op een briefje dat in 9 van de 10 ' vriendschappelijke relaties' waar dit gebeurt, een breuk zal ontstaan als dit van één kant gebeurt. Indien je echt van iemand houdt, is het heel moeilijk om diegene te moeten delen met anderen en vooral op het seksuele vlak!

Het kan werken, het kan zelf heel goed werken en het kan zijn dat dat jarenlang voortduurt. Maar volgens mij is, vooral dat laatste, een zeldzaamheid. Het heeft natuurlijk zijn voordelen. Als je geen relatie hebt heb je natuurlijk wel nog behoefte aan seks en intimiteit, dan is zo'n soort relatie best een goede oplossing. Het is vaak prettiger, een ook veiliger om een regelmatige sekspartner te hebben dan een reeks one-night-stands. Maar vroeg of laat geeft dit toch problemen. Seks compliceert een vriendschap enorm en dat komt omdat er vroeg of laat toch gevoelens gaan heersen. Ik vermoed dat dat komt door de intimiteit, daardoor is het deurtje naar bepaalde gevoelens toch al snel op een kier. En niet zelden zijn juist in dit soort relaties de gevoelens afkomstig van 1 partij en dat gaat de nodige frustraties opleveren. De uitkomst van dit scenario is meestal hetzelfde: einde vriendschap. Vraag jezelf, voorafgaand aan het delen van seks, af of je die vriendschap op het spel durft te zetten. Of je het kunt verdragen dat deze persoon wellicht uit je leven verdwijnt. Zo niet, dan kun je beter geen seks met deze persoon delen.

Ik heb in totaal drie 'friends with benefits' gehad en op de korte termijn was dat best wel eh ... ja leuk! Maar helaas werden ze alle vier verliefd op mij, terwijl ik heel duidelijk ben geweest dat ik geen relatie wilde. Natuurlijk konden zij er niets aan doen, maar dat maakt de 'relatie' niet gelijkwaardig en ongemakkelijk. Grappig is wel dat mijn huidige vriendin een (we noemden elkaar) very fuckable friend van mij was en wij toevallig beide verliefd op elkaar werden. Persoonlijk denk ik dat het VAAK niet werkt, i.v.m. andere verwachtingen van elkaar.

Yes, bij mij werkt t iig geweldig. Belangrijkste is dat je NIKS over je ervaringen vertelt tegen de ander. Anders krijg je jaloezie etc. Ligt er iig ook aan hoe leuk je de ander vind. Ik heb al een jaar een standaard FB, naast dat heb ik in de tussentijd veel chicks gehad waarbij ik mezelf verveelde tijdens de sex, want t was alleen maar film kijke en sexe etc., dus gewoon kapte, omdat alleen sex een beetje saai kan worden. Beste is als je samen ook mss andere dingen doet dan alleen neuke, naar de bios etc. Veel suc6!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100