Als een man een arm om de middel van een vrouw slaat (niet erotisch bedoeld) waarom zit hij met zijn hand dan altijd rond de heup/bil grens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat hij dan zijn arm niet op hoeft te tillen want dat wordt voor hem zwaar. Legt hij zijn hand op de schouder dan draagt de vrouw zijn arm en is dat zwaar. De taille is de plaats waar de arm het vaakst rust want daar is de vrouw het smalst en hebben zowel de man als ook de vrouw de minste draaglast. Het is ook de plek waar de arm vanzelf kan blijven hangen doordat er voldoende ruimte is. Overigens is de b in dit gevsl een no-touch zone!

Als een man zijn arm om een vrouw heen wil slaan, en aan wil geven geen erotische bedoelingen te hebben, is het heupgebied nog het meest 'neutraal' van alle gebieden waar een 'vreemde' je aan mag raken. Een arm om de schouders kan worden uitgelegd als : kom maar, kindje, leun maar tegen mijn stevige schouders aan, hoor... Een arm om de taille is al gauw heel dicht in de buurt van de borsten, bovendien zijn veel mensen erg gevoelig voor 'kietelen' in het taillegebied. Dus blijft er weinig anders over, dan ergens rondom de heup - aan de buitenkant, wel te verstaan....een hand op de onderrug/bilnaad zal niet als plezierig ervaren worden : teveel privé-terrein. Als mensen met elkaar werken in een klein oppervlak, en langs elkaar heen moeten, waarbij de ander een stapje opzij moet doen om je door te laten, zullen beide geslachten : man én vrouw, een klein duwtje geven tegen de buitenkant heup van degene die opzij moet stappen. Dit gaat bijna ongemerkt, en de ander doet ook automatisch, en zonder het idee 'aangeraakt' te zijn, die beweging om de ander erdoor/erbij te laten. Ik heb jaren in kleine boordkeukens van vliegtuigen gewerkt, en als er dan óók nog opgebouwde trolleys in de keuken staan, blijft er héél weinig ruimte over om te werken, en sta je elkaar bijna doorlopend in de weg. Dus het heuptikje wordt doorlopend toegepast, zodat je ook gewoon door kan gaan met de conversatie, en niet steeds zegt : mag ik even/kan je even opzij gaan/laat me er even bij..... Dit als illustratie, dat het heupgebied een 'veilige', niet-erotische zone is om aangeraakt te worden door een vreemde.

Ik denk dat sommige mannen die plaats gewoon prettig vinden om aan te raken. Ik persoonlijk vind het redelijk ongemakkelijk om daar een hand van een man te voelen. Als een arm om je heen niet anders kan (foto of zo) vind ik de schouder de beste plaats voor een mannenhand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100