Kan je je menstruatie inkorten door veel te mastuberen?

Ik heb gemerkt dat als ik veel mastubeer aan het begin van mijn menstruatie, dat mijn periode korter duurt. Dit komt denk ik omdat het orgasme de baarmoeder laat samentrekken wat het bloeden versnelt. Klopt mijn theorie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Okee, ik ben niet een of andere vieze man of zo hoor... :) Maar ik ben toch eens gaan googlen. Echt duidelijke medische informatie kan ik er zo niet over vinden maar het lijkt er wel op volgens een hoop mensen. Bijvoorbeeld: http://www.answerbag.com/q_view/425981 http://www.livestrong.com/article/179464-ways-to-shorten-a-menstrual-cycle/ http://www.chacha.com/question/does-masturbating-shorten-your-menstrual-cycle (hoewel daar ja en nee tegelijk beweerd wordt) http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20101014164047AAuCNLP (ook inconclusive, iemand zegt wel "there is research that shows" maar zonder bron kan ik dat moeilijk aannemen) http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090330193418AA3DC7o ... kortom er denken wel veel mensen over na blijkbaar :) Dit is mogelijk wel een interessant stukje om te lezen: http://www.why100.info/article/20110117142702AAbbh0d.html Al is dat ook weer zo'n artikel waarvan je niet weet waar het vandaan komt of wie het geschreven heeft?

Ik kan het me bijna niet voorstellen hoor, dat het iets met elkaar te maken heeft. Menstruatie is niets anders dan een onttrekkingsbloeding. Als je niet aan de pil bent, wordt het niet bevruchte eitje op die manier afgestoten. Dit maandelijks terugkerende biologische ritueel lijkt me niet te beïnvloeden door masturbatie.

Ja, dat schijnt inderdaad te kloppen - al is het niet 'jouw theorie' hoor, ik hoorde dit voor het eerst een jaar of 25 terug en heb het ook ondervonden. Daarnaast heeft het een goede pijnstillende werking op menstruatiekramp, door het vrijkomen ban oxytocine. Het gaat trouwens niet om het masturberen maar om het orgasme ; de samentrekkingen van de baarmoeder. Niet alleen masturbatie, maar ook seks is dus een prima manier om de menstruatieperiode te verkorten. En precies om die reden : een samentrekkende baarmoeder heeft het slijmvlies eerder afgestoten. Je menstruatieperiode wordt dus heviger maar (heel iets) korter. Ook voor de nabloeding na een bevalling, zeker als je geen borstvoeding kunt geven, is het een prima manier om de baarmoeder sneller te reinigen. "Achieving orgasm through sexual intercourse or masturbation may also shorten the length of menstruation. According to Everyday Health, this is due to the additional contractions that the uterus experiences during orgasm, which may help to shed menstrual blood faster. An added bonus is that cramp relief may also occur thanks to the endorphins released during the sexual act."

Bronnen:
http://www.livestrong.com/article/179464-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100