wat zouden de rode puntjes aan de binnenzijde vd grote schaamlippen kunnen zijn?

Ik heb sinds gisteren aan de binnenkant van mijn grote schaamlippen een 4 tal hele kleine rode bultjes/puntjes gezien. Ik kwam erachter omdat het nogal jeukte. Ook onder de douche jeukende pijn/branderig.
Ik heb een vaste partner, dus wat zou dit kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat voor de zekerheid de huisarts er even naar kijken. Dat je een vaste partner hebt, hoeft niets te zeggen, tenzij jullie beiden voor jullie eerste seksuele contact een SOA-test hebben gedaan (sommige SOA's kunnen jaren sluimeren!) en beiden niet vreemdgaan.

Chlamydia miss, kan nog een half jaar na dato problemen veroorzaken

Waarschijnlijk een soa, laat je controleren door een huisarts. Doe dit snel omdat sommige soa's zorgen dat je onvruchtbaar wordt en dus geen kinderen meer kan krijgen als je te laat bent!!!

Heb je wel vaker last van jeuk of een branderig gevoel? Ik heb ook een vaste partner maar heb er ook last van alleen krijg ik het wel eens als ik me geschoren heb of een paar dagen later

anti-slip ;-)

Elke vrouw heeft bultjes aan de binnenkant van haar schaamlippen. Dat er een aantal wat roder zijn, zegt niks. Komt de jeuk echt daar vandaan of is er misschien iets anders aan de hand. Wel verstandig als dit aan blijft houden om door huisarts te laten kijken, maar niet gelijk het ergste van denken.

Het zouden streptokokken kunnen zijn daar kan iedereen last van krijgen als je weerstand wat lager is. Het is natuurlijk het beste even langs de huisarts te gaan. Mocht je dat niet durven kun je langs de GGD daar kan het anoniem. Jij hebt een vaste partner (maar heeft jouw partner die ook?)

Nieuw ondergoed waar je allergisch op reageert? Of te strak ondergoed waardoor het niet 'ademt' en dat het daardoor irriteert?

Irritatie kan door allerlei factoren ontstaan. Zo kan het gebruik van geparfumeerd of gekleurd toiletpapier, zeep, talkpoeder, ondergoed of badkleding sprays, crèmes, inlegkruisjes, zaaddodende pasta en condooms, aanleiding geven tot irritatie en eczeem veroorzaken.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Misschien heb je de "rode hond" (veel voorkomende exceem soort) gekregen kan veroorzaakt worden door wassen of contact met zeep (zo'n blokje geen gel) of door scheren. Het kan ook zijn dat je partner zich wast met middelen waar teveel zeep in zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100