hoe effectief is een condoom?

ik gebruik de pil wel, maar de eerste strip is nog niet uit.Ik ga er nu even van uit dat de pil nog niet werk. We willen wel seks hebben. Is een condoom alleen dan genoeg om niet zwanger te raken? ik wil echt geen kind, en hoe groot is de kans dan dat het condoom niet zijn werk doet of scheurt?

Toegevoegd na 9 minuten:
maar als je de pil neemt, krijg je nooit je maandstonden, maar een onttrekking die niet helemaal natuurlijk is, dus hoe kan je dan weten dat je zwanger bent?
en tot wanneer kan je abortus doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een condoom goed gebruikt is de kans minimaal, in procenten uitgedrukt, ongeveer 0,01% te verwaarlozen (anders heb je altijd nog de morning after pil, en ook abortis is tegenwoordig uitgevonden) Toegevoegd na 6 minuten: Dit percentage is nergens op gebaseerd, ik wou slechts aanduiden dat de kans zeer klein is,

Mijn huisarts zei tegen mij (ik had dezelfde vraag) dat een condoom erg betrouwbaar is, mits je er correct mee omgaat en dat wil zeggen: er niet in bijten, niet met lange nagels erover heengaan etc

als je een condoom goed gebruikt, is de kans heel klein dat ie jullie niet beschermt. bij mij is het 2 keer overkomen dat ie scheurde en heb hem wel correct gebruikt. wil je het zeker voor het onzekere, wacht dan nog ff tot dat je zeker weet dat de pil je beschermt en gebruik dan alsnog een condoom, want alleen de pil is ook niet geheel 100% betrouwbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100