Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom is er zoveel lawaai in mijn hoofd?

Sinds een paar weken is het heel erg druk in mijn hoofd. Non-stop deuntjes, gezoem en gesprekken, gedachten. Het is moeilijk uit te leggen. Maar word ik gek? Het is niet zo dat ik het hardop hoor maar het zit echt in mijn hoofd.
Ik slik anti depressiva, kan dat het zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen dat de medicijnen die je slikt niet geschikt is voor jou. Vraag aan de arts voor een ander. Het kan ook zijn dat je gestresst raakt en hoor je allerlei stemmen in je hoofd. Probeer te ontspannend en luister naar mooie ontspannen relax muziek of meditatie muziek. Het zou misschien moeilijk zijn om te concentreren, maar probeer het gewoon. Je hoofd heeft rust nodig. Ga morgen naar de arts en praat over je klachten. Ik hoop dat je snel geholpen wordt.

Waarschijnlijk dat je door het peinzen en denken onbewust steeds vermoeider wordt en misschien overspannen begint te worden! Mijn tip, praat er over met je huisarts, vooral als je van jezelf weet dat je te weinig rust/slaap krijgt! Wordt je vermoeid wakker? is je gedrag aan het veranderen? Kun je niet zo goed tegen drukte of geluid? dat zijn typische symptomen van overspannenheid

Die antidepressiva heb je niet voor niets nodig. Je serotonine wordt te snel weer door je hersenen opgenomen. Dit betekend dat je een te lage serotonine schaal hebt. Bij een te lage serotonine word je depressief.Wanneer je dit hebt worden prikkels niet voldoende verwerkt en stapelen deze zich op. Gevolg is dat ze blijven hangen in je hoofd. Dat is het lawaai wat je waarneemt. Genoeg ontspanningsoefeningen doen helpt wel. Eventueel kan je een mp3 bestand downloaden op http://www.ggzdrenthe.nl/index.php?pageID=708 . Verder helpt beweging. Ga hardlopen. Op http://www.hardloopschema.nl/ vind je tips en schema's. Bespreek je problemen ook met je behandelend arts. Wees open tegen je arts. Hij zal niets over je naar buiten brengen. Bespreek alles met hem wat je niet normaal aan je vindt op dit moment. De kans dat je er uit komt is erg groot dus werk er aan, des te eerder ben je er doorheen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100