Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg je snel meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je snel meer zelfvertrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelfvertrouwen kan je indelen in 2 grote delen Omgaan met anderen Omgaan met jezelf postieve zelfdialoog. Omgaan met anderen Als je alleen op een eiland zit ga je geen gevoel hebben dat je weinig zelfvertrouwen hebt het is pas als er andere mensen bij zijn. Dus beter mee leren omgaan Het belangrijkste van zelfvertrouwen is ZELFVOORZIENEND ZIJN dit is zowel financieel maar vooral emotioneel dat betekent dat je geen reactie complimenten aandacht of bevestiging van andere mensen nodig hebt om je goed te voelen. Dit hebben we aangeleerd van onze geboorte bv als kind en gaan we wenen als we aandacht willen we hangen dus af van mensen. Hoe zou het zijn om niet meer in te zitten met wat andere van je denken super toch. om dit te doen moeten we onze gewoonte van goedkeuring en aandacht zoeken afleren dit doen we in stappen : stap 1 beseffen we dat we goedkeuring/ afhangen van andere mensen in een bepaalde situatie bv als je ziet dat je complimenten verwacht een dag . Dan moet je alarm afgaan stap 2 nadat je het beseft heb ga je nadenken aan al de pijn die je hebt doordat je afhangt van andere mensen de pijn die je gehad hebt in je leven daardoor. bij mij is dat bv persoonlijk bij jou zal het anders zijn: Pijn omdat mijn vriendin mij verliet omdat ik teveel aandacht/goedkeuring zocht.... Pijn omdat ik inzit met wat andere van me dachten en niet wist wat zeggen en dus niet goed in de groep lach.. Pijn door een negatief commentaar die ik kreeg en dat het me raakte omdat ik positieve reactie verwachte. Enzz... Wanneer een mens beseft dat iets pijn doet stopt hij het te doen en dat is goed want het doet pijn om af te hangen van andere. laatste stap 3 : Je zegt tegen jezelf vanaf nu hang ik niet meer af van andere mensen en zoek ik hun goedkeuring aandacht niet meer!!!Om de duur ga je deze zin geloven als je het blijft zeggen en de pijn voelt van vroeger.... Omgaan met jezelf : Hier moet je nagaan hoe je zaken interpreteert. Je loopt voorbij een groep meisjes en zij lachen opeens dan kan je denken ow ze lachen met mij ga na of dat wel zo is? Ga in elke situatie na wat het positief er aan is : Ik heb nog geen vriendin is niet erg heb je ook geen relatieproblemen toch? In elk negatief zit iets postief. als je emotioneel zelfvoorzienend kan zijn dan maakt het je niet uit wat andere van je denken want het is belangrijk wat jij van jezelf vind en niet andere jij bent de BELANGRIJKSTE PERSOON IN JE LEVEN DAT IS DE MORAAL VAN MIJN VERHAAL :)

Doe eens iets voor iemand die hulp kan gebruiken. Je hebt geen bedankje nodig om te weten dat je iets deed wat goed was. Probeer je aandacht op een ander te richten en dan niet denken hoe zou hij over mij denken. Ga eens een wandeling maken en focus je op het bos met die mooie herfstkleuren. Degene die dat maakte heeft jou ook gemaakt, dan kan het toch alleen maar goed zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100