Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ga ik om met mijn baan als buschauffeur en paniekaanvallen?

Hallo. Ik ben nu al 5 jaar buschauffeur en ik heb in mijn hele leven (32 jaar oud) nog nooit last gehad van angst- en paniekaanvallen. Die zijn afgelopen April ineens begonnen. Veel naar de huisarts geweest, bloedtesten gehad en zelfs MRI scan. Kwam niks uit dus het zijn inderdaad gewoon paniekaanvallen. Vervolgens schrijft hij me Oxazepam voor. Dat is leuk en aardig, maar onder invloed van die medicijnen mag ik geen bus rijden. Dus ik heb er niks aan. Psycholoog ben ik een paar keer geweest, maar die kon mij ook niet helpen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik werk nu een poosje halve dagen, en de ene dag is er niks aan de hand en de dag erop word ik weer helemaal gek in die bus. Vandaag heb ik de passagiers ook gevraagd of ze alstublieft de volgende bus wilden pakken want ik zat trillend en bevend achter het stuur. Mijn baas begint het beu te worden merk ik. Maar ik wil echt mijn baan niet kwijt. Maarja ik zit daar in m'n uppie voor in die kabine met alle tijd van de wereld om mezelf gek te maken. Ik heb ademhalingsoefeningen geprobeerd, stress ballen, valeriaan tabletten. Niks helpt. Het gaat altijd hetzelfde: ik krijg spanningen, dat triggered mijn Prikkelbaar Darm Syndroom. Daar krijg ik vervolgens buikkrampen en diarree van. Maar omdat ik natuurlijk tijdens een rit nergens naar een toilet kan zit ik dus steeds met de angst dat ik die diarree niet binnen kan houden waardoor ik nog gekker wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn huisartsen die daarnaast ook homeopathisch arts zijn. Wellicht kunnen zij medicijnen voorschrijven die niet van invloed zijn op de rijvaardigheid en kunnen ze je daarnaast goed adviseren welke aanvullende psychologische hulp een optie is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100