Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand hoe je het beste kunt reageren op a-sociaal gedrag?

Het gaat eigenlijk om een soort gedrag waarin anderen voor jou bepalen wat er gaat gebeuren. Voorbeeld je wordt uitgenodigd voor een verjaardag maar met een taxi die je zelf moet betalen voor 20 heen en 20 terug, kaartje 30 euro. Je weet dat in het begin niet maar je kunt dezelfde avond geen nee meer zeggen. Voorbeeld; een etentje samen, enkele gasten aan tafel bestellen de duurste drankjes, op het einde van het diner zegt een van de dure gasten; 'we delen de de rekening he. Mensen die ineens voor hetzelfde klusje het dubbele van de gewone prijs vragen of andersom helemaal niet betalen voor iets dat door jou is gedaan.
Ik denk dat ik dit zo moeilijk vind omdat je een ander toch niet doelbewust wilt 'flessen''. Er is toch een zeker fatsoen in elk mensen. Helaas zie ik de laatste tijd steeds meer voorbeelden van hoe het niet hoort maar hoe kun je nou leren om stop te zeggen tegen dit soort gedrag want je zit dan al binnen die situatie binnen dat handelen. er is geen tijd voor lange discussies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij dat er meerderen zijn die het er eigenlijk niet mee eens zijn. Begin er dus over...IK BETAAL WAT IK GEGETEN HEB !! Echt...er zullen er velen je dankbaar voor zijn, maar iedereen denkt dat het flauw klinkt om erover te beginnen... Zo worden de dineetjes steeds duurder, want als het door allen gedeeld wordt, denkt op een gegeven moment iedereen van...ik neem niet het goedkoopst, want anders zit ik voor al die anderen te betalen die het duurste nemen, dus ik neem het er dan ook maar van. Ik eet vaak met een groep mensen en ieder betaalt voor zichzelf, dat is gewoon eerlijk niet truttig en niemand die met een kater naar huis gaat !!

Misschien is het tijd dat je niet meer met centenneukers omgaat ofzo...... Sorry voor het woord!!! Ik snap alleen de taxi niet... Je bepaal zelf toch hoe je op n verjaardag komt of niet dan.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100