Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe maak ik mijn vriend weer gelukkig?

Mijn vriend en ik hebben al meer dan 2 jaar. Hij klom in bomen, net als ik en we maakten veel lol, gingen naar veel feestjes en hadden samen een druk, maar leuk leven. Maar we worden natuurlijk ouder, mijn vriend werkt inmiddels continue diensten en ik werk ook, weg feestjes dus. Mijn vriend is minder grappig geworden en dat is heel jammer, hij lijkt veel minder vrolijk. En ik probeer hem op te vrolijken door hem mee uit eten en naar de bios te nemen en alles voor hem te doen maar het werkt niet echt. Praten erover vind hij vreselijk. Heeft iemand tips?

Toegevoegd na 6 minuten:
Hij zegt wel zelf dat niets hem meer echt boeit zoals vroeger. Hij is namelijk heel slim en toen we net hadden wilde hij van alles dingen weten en leren en nu bijna niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vrees dat er weinig is wat je er aan kan doen als je niet van hem hoort wat er is. De regelmaat van een werkenden bestaan, en de zorgen (Baan niet leuk, geen mogelijkheden tot andere baan, wellicht een huis etc) kunnen iemand heel erg bezig houden. Het hoofd raakt vol met kleine piekerzorgen die het besef van de dagelijkse leuke dingen doen verdwijnen. Hier is weinig tegen te doen, behalve er over praten en kijken wat er in het leven anders zou moeten zijn om de oude gezellgheid terug te vinden.

Als mijn baas tegen me zegt dat hij morgen met spoed een opdracht afgerond moet hebben en dat ik dat moet doen, word ik ook niet vrolijk en duurt het uren voordat ik klaar ben. Als mijn baas zegt dat hij een heel ingewikkeld vraagstuk heeft waar absoluut geen haast achter zit en waar ik lekker de tijd voor moet nemen, heeft hij binnen een uur een gecorrigeerde versie op zijn bureau en heb ik heel veel voldoening gehad in mijn werkdag omdat ik iets heel moeilijks heb opgelost. Toen mijn werk uitdagend werd en sindsdien dus veel voldoening geeft, ga ik een stuk vrolijker en gezelliger naar huis om daar vervolgens nog even flink op te scheppen hoe goed ik het wel niet heb gedaan. Wie weet kan dat jouw vriend ook helpen om uit die dagelijkse sleur te komen die elke dag hetzelfde is.

Beste, Ik heb uw vraag ernstig bestudeerd en kom tot de conclusie : 1. Wat wil je vriend eigenlijk bereiken en is hij bereid om zelf dingen te veranderen om gelukkig te worden ?? 2. Ik denk in de eerste plaats aan KOMMUNIKATIE in een RELATIE, heel belangrijk is om de zaken te zien in een vanuit een ander standpunt ! 3. Het leven is niet alleen maar werken, maar we werken om te leven en om het financiëel ook goed te hebben 4. Als je vriend bereidt is om te veranderen is dit al een eerste stap in de goede richting ! 5. En als hij toch zo slim is als wordt beweert komen jullie er zeker wel uit ! Ik heb een paar linken er aan toegevoegd ter ondersteun- ing. Veel sukses toegewenst !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100