Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik voel me altijd super moe, hoe zou ik daar aan iets kunnen doen?.

Ik voel me eigenlijk constant moe en lusteloos, ik heb van alles geprobeerd: veel slapen, weinig slapen, energie drankjes, sporten ect. Maar ik blijf me moe voelen. Ik ben naar de huisarts gegaan en die constateerde ijzergebrek. Nu slik ik al een tijdje ijzer tabletten maar ik voel me nog altijd super moe. Verder dacht ik nog aan een depressie, aangezien ik al geruim twee jaar mij depressief voel. Maar ik denk dat het ook dat niet is. Ik ben ook pas 17 (bijna 18)..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je geeft aan al ongeveer 2 jaar depressief te zijn. Ik denk dat dit de oorzaak ook is samen met je ijzergebrek. Je zit dan namelijk niet lekker in je vel en verandert je kijk op het leven en je patroon soms. Je ziet dingen negatief in bijvoorbeeld en hebt weinig zin in dingen doen met mensen en zit liever alleen. Een gevolg kan verveling zijn. Mijn advies is naast je ijzergebrek dat je ook aangeeft, de depressie te verhelpen. Dit kun je het beste doen door met vertrouwde personen erover te praten of naar een specialist te gaan, in dit geval een psycholoog misschien. En daar hoef je je niet voor te schamen, want dat is normaal. Want als je depressie over is, zul je een betere kijk op het leven hebben en zul je weer meer dingen gaan doen. Ook pak je je patroon weer op en zul je je actiever voelen dan normaal. (Zie ook bron voor meer informatie over depressies en de aan bod komende onderwerpen rond dat thema.) (Extra: In o.a. rund- en lamsvlees, volkorenbrood, broccoli en sperziebonen zit heel veel ijzer. Eet dus ook voldoende vlees, brood en verschillende groentes. Dit verbetert je weerstand en lichaam voor aanmaak hemoglobine voor zuurstoftransport in het bloed en stofwisseling. Over ijzer, staat nog een gegeven bron.)

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...
https://www.thuisarts.nl/depressie

Regelmaat wil ook nog wel eens helpen. Bouw een 'dagschema' door ook op vrije dagen op een ongeveer vaste tijd op te staan en een ongeveer vaste tijd te gaan slapen. Genoeg te eten, 3x per dag een maaltijd en 3x per dag een licht tussendoortje. Voldoende drinken en beweging kunnen ook helpen. Daarnaast kan afleiding je ook helpen, ga elke dag minimaal een half uurtje naar buiten. Buitenlucht doet je goed en bied je wat afleiding als je dit zelf niet kunt bedenken. Toegevoegd na 1 minuut: Als je je niet goed voelt bij het gebruik van de medicijnen zou ik zeker nog eens terug gaan. Er kan altijd nog iets anders aan de hand zijn..

Je hebt de ideale leeftijd om pfeiffer te krijgen. Is hier op getest? Gezond eten, voldoende beweging (20/30min per dag), herkeuring naar ijzerwaardes, voldoende maar niet teveel slaap, etc. Beweging is ook goed om jezelf iets meer energie te geven voor de depressie, echter is dit vaak een groot woord. Je bent immers nog waarschijnlijk aan het puberen en dan is iedereen ''depressief''.

kan ook vitamine D tekort zijn, komt veel voor, makkelijk te verhelpen.

Moeheid kan vele oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld: ijzer-, eiwit- of andere voedingsstoffen tekort. Ook depressie en/of stress, veroorzaakt moeheid, lusteloosheid. heeft niets met leeftijd te maken. Oorzaak kan ook zijn dat je bijvoorbeeld stiekem met een onbehandelde Pfeifer rondloopt, of ME/CVS of fibromyalgie of verkeerd voedingspatroon of misschien heb je niet de juiste medicijnen of de juiste dosering. Als de moeheid niet over gaat zou ik aan de huisarts vragen of hij/zij je wilt doorverwijzen naar een internist en wellicht ook naar een psycholoog, gezien je depressieve klachten. Succes!

Bronnen:
beroepsmatig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100