Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik beter schrijf dan spreek?

Wanneer ik iets uitleg via een geschreven woord, komt dit zoveel mooier over dan als ik het mondeling probeer uit te leggen. Dan lijkt het alsof ik het moeilijk gestructureerd eruit krijg. Vooral wanneer het een "AHA!" inzicht is vanuit mijn gevoel. Dan komt er zoveel emotie bij, zoveel externe impulsen. Ik ben dan precies overgemotiveerd en merk ik dat de luisteraar me soms schaapachtig zit aan te kijken, mijn gevoel niet lijkt te delen en snel afhaakt.

Wanneer ik iets schrijf, dan lees of hoor ik van diezelfde persoon achteraf: "Je zou beter een boek schrijven, zo mooi als jij het verwoordt."

Tjah...

Zou ik ADD hebben ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je iets schrijft, kun je rustig nadenken, je zinnen formuleren, eventueel iets weghalen en aanpassen, en de ander leest het pas als jij het verstuurd op de computer, of geeft op papier. Mondeling is direct, en is voor veel mensen moeilijker, omdat je dan onmiddelijk duidelijk moet maken wat je bedoeld, in plaats van eerst rustig te kunnen nadenken. Het klinkt niet als iets dat bij ADD hoort, heel veel mensen hebben dit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100