Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is aangetoond dat verliefdheid goed is voor je gezondheid?

Ik heb in het verleden veel last gehad van angsten vooral de angst om een ziekte te krijgen. Het hield allemaal op toen ik verliefd werd. Opeens kende ik geen angst meer en niks leek me te raken. Ik vraag me daarom af is verliefd zijn bevordelijk voor je mentale en lichamelijke gesteldheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Uit onderzoek blijkt dat verliefd zijn goed is voor je gezondheid en je bovendien minder gevoelig maakt voor pijn. In haar boek “Love Sense: The Revolutionary New Science of Romantic Relationships,” beschrijft Dr. Johnson een aantal onderzoeken, die de gunstige effecten van verliefdheid verklaren. “Het helpt ons omgaan met onze pure existentiële angsten, dat we kleine kwetsbare mensen zijn in een hele grote harde wereld .” Als je verliefd bent worden er hormonen en neurotransmitters (onder andere: fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine) in de hersenen aangemaakt als je het doelwit van de verliefdheid ziet.

Toegevoegd op 25 augustus 2020 06:16: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verliefdheid
https://www.amsterdam-psycholoog.nl/tips/v...
https://www.feeling.be/psycho-relatie/5-di...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100