Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Iq score is verbeterd van 73 naar 104, hoe komt dat?

Ik heb in mijn jongeren jaren 2 iq testen gehad en kreeg ik als uitslag een iq van 73, nu ben ik 18 en heb ik een nieuwen test laten afnemen en kwam er een iq score van 104 uit! Ik zelf heb ook een vorm van autisme en ben vaak gestrest. Weet iemand hoe dit komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een iq test is een moment opname. Voel je je moe of ziek of ben je gestrest dan kan dat zeker invloed hebben op de score. Je autisme kan ook een rol hebben gespeeld. Als je nu minder gestrest as kan dat (mede) een veel hogere uitslag tot gevolg hebben. Daar komt nog bij dat niet elke iq test hetzelfde is en ook zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. as = was

Toegevoegd op 29 maart 2020 17:20: tekst

Oorspronkelijk is de IQ-test gemaakt voor kinderen van 12 jaar. In het oude onderwijsstelsel hadden de kinderen in de zesde klas lagere school (tegenwoordig groep 8) geen eindtoetsen,maat toelatingsexamens voor de middelbare school. Met de uitslag van een IQ-test kon men zich richten op LTS (lagere technische school), MULO (middelbaar uitgebreid onderwijs), HBS (hogere burgerschool; een vorm van Atheneum VWO) en Lyceum of Gymnasium. Tegenwoordig zijn er veel verschillende IQ-testen en ze hebben niet allemaal dezelfde waarde. ook de scores hangen veel af van de omstandigheden. Als je nu veel hoger scoort dan een aantal jaren geleden kan vooral te maken hebben met de omstandigheden, de stress en de soort test. Als je nu een VMBO of MAVO hebt gedaan lijkt me jouw laatste score erg onbetrouwbaar en dat ligt dan toch voornamelijk aan de test. Als je HAVO of VWO hebt gedaan is de score eigenlijk een lachertje, want dan zou je rond de 135 moeten komen.

Bronnen:
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psyc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100