Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verbeter je je zelfvertrouwen?

In tegenstelling tot de meeste mensen heb ik maar weinig zelfvertrouwen. Omdat ik bang ben voor conflicten cijfer ik mezelf steeds weg. Mensen lopen letterlijk over me heen, botsen tegen me op. Op de fiets rijden ze tegen me aan terwijl ik voorrang heb. Hoe kan ik mijn uitstraling veranderen zodat dit soort dingen niet meer gebeuren? Ik zit recht op op de fiets ik loop rechtop kijk met een open blik om me heen. Wat kan ik nog meer doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met het volgen van een assertiviteitscursus kan je veel bereiken. Probeer er een te vinden met veel praktijkoefeningen. Dat lijkt mij voor jou het beste. ... Waarschijnlijk kan je huisarts je adviseren over de keuze van een geschikte cursus of training.

Toegevoegd op 24 november 2018 16:44: tekst

Zelfvertrouwen ... Het belangrijkste misverstand is misschien wel dat je het niet kunt leren: je wordt ermee geboren of niet. Gelukkig is dat niet waar. ----- De meeste mensen verhullen hun gebrek aan zelfvertrouwen. Wanneer zij er last van ondervinden, iets willen doen of in hun jeugd door ouders gestimuleerd worden kan dit op verschillende manieren. Geef een kind een goede basis door het continu de hemel in te prijzen : je kùnt het en prima, wat ben jij goed! en/of Laat een kind een teamsport beoefenen -team work- en vrijwilligerswerk doen, onbetaald dus, dat verantwoordelijkheidsgevoel vergroot. ----- Volwassenen Paar opties : ga sporten, kies iets wat je leuk vindt, dan houd je het langer vol. Echter bv badminton is leuk, meer niet. Beter is een vechtsport , nee , een verdedigingssport als karate of judo. Hier leer je hoe iemand af te weren door bepaalde handelingen die niet aanvallend zijn. Nee, juist verdedigend. Je kunt daarmee sterker worden, fysiek, maar ook mentaal. ----- Ervaring leert dat een sport als deze werkt, maar je kunt natuurlijk ook beginnen tips als in de bron te volgen zoals #Ken je eigen kernwaarden #Besluit niet zelf te hoeven veranderen, maar je context ...Einstein zei ooit: "Als je een vis afrekent op zijn vermogen om een boom in te klimmen, zal de vis zijn hele leven denken dat hij stom is," ... en toch is dat precies wat we vaak met onszelf doen. We zetten onszelf in een situatie (bijvoorbeeld een baan, of een relatie, of een vereniging) waarvan we denken dat het zo hoort, of dat het van ons wordt verwacht. Zelfs als we ons daar helemaal niet thuis voelen. # Kies een grotere missie buiten jezelf #Vertel jezelf een verhaal waar je wat aan hebt #Doe het gewoon ...De beste tip is de laatste. Als je maar met één advies over zelfvertrouwen aan de slag gaat, neem dan deze: doe het gewoon. Wacht niet tot je voldoende zelfvertrouwen hebt voordat je gaat beginnen, want misschien begin je dan nooit. Het doet er simpelweg niet toe of je denkt dat je het kunt. Doe het eerst en zie dan verder. ...Echte moed is de bereidheid om bang te zijn - en het dan tóch te doen. De trots die je dan voelt, leidt tot een veel dieper zelfvertrouwen dan je ooit op een andere manier krijgt. Succes! --- Vergeet ik de assertiviteitstraining die veel kan doen. Assertiviteit : in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voor jezelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en niet nodeloos te kwetsen.

Toegevoegd op 24 november 2018 20:00: bron, tekst
Bronnen:
https://www.365dagensuccesvol.nl/nl/nieuws...
https://psycholoognederland.org/groepstrai...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100