Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan de reden zijn waarom ik me 's ochtends zo "leeg" voel?

Ik voel me helemaal niet depri of zo, maar sinds een maand of zes voel ik me nagenoeg elke ochtend als ik wakker word alsof ik uit een zwart gat strompel. dan voel ik me heel leeg en down. dat gaat beter als ik op ben en rondloop.
wat er ook gebeurt : ik word happy wakker en direct daarna is daar één of andere angst waardoor ik me down voel en angstig.
ik vraag me af hoe dat komt en wat ik er eventueel aan kan doen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het kan ook je slaappatroon zijn. S nachts veel dromen- dus verwerken. Niet voldoende echt de nodige diepe slaap gehad, etc. Wat misschien goed is is om uit bed te gaan, en iets doen om 'in je lichaam te komen', wandelen, naar buiten gaan, mediteren (actieve meditatie) , rondlopen zoals je al zegt. Probeer in ieder geval dingen te doen die niet zo met 'denken' te maken hebben. en die momenten s ochtends voor lief nemen, misschien zit er een tekort, dus een verlangen achter. Voel deze zoals ze zijn. Het leven kan soms gewoon erg leeg 'onvervuld aanvoelen. Wat je s ochtends erg kan voelen, omdat je nog niet 'bezig bent'. Aandacht voor jezelf dus, en niet alleen aandacht voor 'hoe kom ik er vanaf'. liefs

Misschien winterdepressie? Ik heb veel contact met onze bedrijf maatschappelijk medewerker en zij vertelde mij dat deze maanden veel mensen down zijn nergens zin in hebben en ook veel ziekmeldingen zijn. Misschien heb jij dat ook onbewust? Probeer eens een zonnebankje te pakken of een licht therapie. Of raadpleeg je huisarts.. Sterkte

Misschien een signaal om bij stil te staan, laatste tijd veel aan je hoofd gehad of verantwoordelijkheden waar je mee belast bent? Je batterijen moeten ook weer opgeladen worden en neem de tijd om te ontstressen. Op de plaats rust en een vakantie nemen kom je als herboren terug. Probeer als dit niet zo 1,2,3 lukt ook eens aan jezelf te denken en te ontspannen. Ga een lekker weekend weg en ook nee zeggen als je Nee voelt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100