Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je een posttraumatisch stresssyndroom oplopen als je hevig gepest wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, helaas wel. Van de slachtoffers van pesten ontwikkelen 27,6% van de jongens en 40,5% van de meisjes PTSS. De meeste mensen met PTSS werden dagelijks of minimaal twee keer per week gepest. Door het pesten kan je een trauma oplopen, met als gevolg angsten, slaapstoornissen, extreme spanning, hevige schrikreacties, nachtmerries en regelmatige herinneringen die als herbelevingen terug komen. Soorten van pesten: Fysieke agressie: schoppen, slaan, duwen, trekken, laten struikelen. Negatieve opmerkingen maken over de kleding, het uiterlijk of gedrag. Buitensluiten, zeggen dat de ander niet mee mag doen. Communicatie: uitschelden, een bijnaam geven of roddelen, nadoen, uitlachen, vernederen, naroepen. De ander de schuld geven van dingen die hij niet gedaan heeft. Negeren: niets terugzeggen, doen alsof de ander er niet is. Spullen afpakken, verstoppen of kapot maken. Bedreigen.

Bronnen:
https://www.soebar.nl/ptss-vs-pesten/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Posttraumati...

Ja, dat kan. Dat heb ik zelf daardoor gekregen. Je kunt er wel wat aan doen met behulp van een therapie of psycholoog. Ik heb emdr gehad en veel praten. Niet bij de pakken neerzitten hoor. Je kunt er echt uit komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100