Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb regelmatig last van een overvloed aan gedachten, hoe noem je dat?

Ik heb regelmatig last van een overvloed aan gedachten, hoe noem je dat? Het is een soort overgevoeligheid. Wanneer ik een emotie ervaar, bijvoorbeeld woede / frustratie / irritatie is de gedachtenstroom op z'n sterkst. Een stroom onophoudelijke gedachten dendert voort. Het verzetten van mijn gedachten gaat op dat moment zelfs moeizaam. Ik ben simpelweg bevangen door mijn gedachten, wordt erdoor in de greep gehouden. Maar ook andere doodnormale gebeurtenissen (bijv. delen van de gesprekken die je voert met iemand), zorgen voor een overmatige hoeveelheid gedachten. Is dit overgevoeligheid of eerder een cognitieve probleem / stoornis. Of hoort het gewoon bij mij als persoon (dat ik gevoelig ben ingesteld). En bestaan hier kalmeringspillen voor, die de gedachtenstroom stoppen? Belangrijk om op te merken: ik heb er lang niet altijd last van, maar heb in het dagelijks leven sowieso wel een opvallende hoeveelheid gedachten (ik zit aardig in mijn hoofd). Ben een piekeraar. Dus het kan ook simpelweg een persoonlijke eigenschap van mij zijn.
Hoe noem je een abnormale grote hoeveelheid gedachten? Hoe noem je het als je daar last van hebt.

Toegevoegd op 20 april 2018 13:15: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Een piekeraar met een overvloed van gedachten is aan het tobben of malen. ----- Je bent een piekeraar, dan is het niet vreemd dat je een overvloed van gedachten hebt. Een ander woord voor piekeren is tobben of malen. Het eindeloos herhalen van gedachten over een probleem of een te verwachten probleem of iets waarvan je denkt dat het een probleem is. Of natuurlijk het bedenken van een oplossing daarvan. Je hebt hier kennelijk last van, dan is het advies daar om een afspraak bij de huisarts te maken en het te bespreken. Deze kan je vertellen of het meer is dan gewoon piekeren, dat kan inderdaad per persoon verschillen en als je gevoelig bent is dat al zo. Je trekt je iets sneller aan en hebt daar kennelijk last van. Huisarts kan bepalen wat precies en of er een pilletje voor gegeven moet of kan worden. Even een afspraak maken, dan weet je meer!

Dat noem je Mind Chatter of the Monkey Mind.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=4PkrhH-bkpk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100