Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zijn er natuurlijke middelen die tegen psychose en dissen werken>?

Weet jij het antwoord?

/2500

een middel in de zin van veel aandacht geven, echt er Zijn voor diegene. Ook lijfelijk. Laten zijn wat er is. `gekte´ mogen laten toelaten en erbij blijven zou je als natuurlijk middel kunnen beschouwen. Als je een psychose kunt beschouwen als reactie op onderdrukte gevoelens is dit soort begeleiding een ´natuurlijk middel´.

wat bedoel je met "natuurlijke middelen"? Als je bedoelt homeopathie, dan wordt gauw gewezen naar Belladonna etc. Toch is hier voorzichtigheid geboden. Iemand met een acute psychose moet sowieso behandeld worden door een gespecialiseerd geneesheer (psychiater), homeopathie kan hier enkel ondersteunend werken. Plus is het belangrijk dat het juiste middel gegeven wordt. Helaas zijn er niet zoveel goede homeopaten, het is dus even zoeken om iemand te vinden die voldoende onderlegd is in het gegeven. Bij iemand die neiging krijgt tot psychose of dissociatie is het vooral belangrijk dat de geestelijke weerstand wordt opgebouwd. dit kan bv. via EFT, yoga, meditatie etc... De psychische achtergrond van een psychose is een ultieme vlucht, bepaalde technieken kunnen je sterker maken zodat je stoppen minder snel gaan doorslaan. Psychose is echter vooral een extreme vorm van liefde vragen, en daar bestaat er maar één doeltreffend middel voor : jezelf graag genoeg zien. Zolang je verwacht dat de wereld verandert opdat jij gelukkig kan zijn, dat de wereld je x of y had moeten geven, dat iemand uit je verleden je gemaakt heeft tot wat je nu bent en dat je er zelf niks aan kon doen, dat je je rot moet voelen omdat je partner verliefd werd op iemand anders enz..., geef je de macht uit handen. Er is niks mis met liefde en aandacht krijgen, maar alles wat van buiten jezelf komt is sowieso onvoorspelbaar. Het meest belangrijke bij iemand met psychoses of dissen is dan ook hen te leren van zichzelf te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100