Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke techniek is dit?

Oftewel hoe heet deze techniek ?
In ieder mens schuilen meerdere persoonlijkheden. Bijv. de bange, de boze, de verdrietige, de stoerre enz.
Een psycholoog zet meerdere stoelen neer en de patiënt gaat op een stoel zitten en laat een persoonlijkheid spreken. dan gaat de patiënt op een andere stoel zitten om een andere persoonlijkheid te laten spreken en zo verder. Nadat de persoonlijkheden gesproken hebben leest de psycholoog voor wat er gezegd is. Let wel het gaat niet om iemand met m.p.s. maar iemand die vastloopt in traumatische gebeurtenissen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is dat een techniek die gebruikt wordt bij persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline. De techniek heet voor zover ik weet gewoon 'two-or-more chair technique' of 'empty chair technique.' Dit valt onder de Schema Focused Therapy for Borderline Personality Disorder. De meerdere persoonlijkheden waar jij over spreekt zijn dan de de kindmodi, de oudermodi, de copingmodi en de gezonde volwassene. Deze theorie is ontwikkeld door Young.

Het lijkt op gestaltstherapie, bij lichaamsgerichtte benadering. Hierbij staat oudere zelf maar kan ook een bepaalde emotie zijn.

Bronnen:
http://www.lichaamsgerichte-therapie.org/m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100