Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik een soort balans of dwang in mijn lichaam?

Als ik bijvoorbeeld iets met rechts aanraak, moet het met links ook. En het is niet zo dat als ik het niet doe, dat er dan iets ergs gebeurt, maar dan is er gewoon geen balans. Wat is dit precies en hebben meer mensen hier last van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit klinkt als een soort tik/dwangstoornis. Het gevoel dat je iets 'moet' aanraken om het weer een soort symmetrie te voelen komt veel voor, ik ken zelf ook iemand die dit heeft (maar waarbij het totaal niet opvalt). Er zijn ook mensen die dit heet ernstig hebben, het uit zich dan in bijv. het gevoel dat ze alles moeten aantikken waar ze langskomen. Of dat alles recht moet liggen. Of elk voorwerp 8 keer aantikken voordat ze het oppakken. Veel mensen maken ook dwangmatig schoon, of wassen heel vaak hun handen. Er is best veel geschreven over dwangstoornissen, ook zijn er tv programma's die best interessant zijn, zoals levenslang met dwang, of je zal het maar hebben. https://www.youtube.com/watch?v=ZJemcN4Is5Y < je zal het maar hebben Het klinkt bij jou alsof je niks ernstigs hebt (echt niet zoals op tv), maar het 'gevoel' is er wel, dus het zou vervelend zijn als het verder groeit tot meer dwangmatigheden. In het kort; Ja, er zijn veel meer mensen, en nee het is (bij jou) niks ernstigs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100