Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat sommige mensen een intense afkeur hebben van bijvoorbeeld de kleur geel?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat kan makkelijk ... de natuur werkt met kleuren ... en de hersenen van mensen zijn erg visueel ingesteld. in de natuur gebruiken dieren en planten kleuren om dingen aan te geven ... bessen gaan van groen naar rood om bijvoorbeeld aan tegeven dat ze rijp zijn. kleuren zijn ook in de natuur waarschuwings-kleuren geel is daar een hele belangrijke van pijlgif kikkers rupsen salamanders spinnen gebruiken allemaal geel om aan tegeven dat ze giftig zijn.geel en blauw zijn in de natuur een waarschuwings kleur, het blijkt ook dat mensen vaker afkeer van dat soort kleuren hebben dan pastel rose ofzo onze hersenen kunnen linken leggen tussen keuren en daar dan een afkeer van hebben ... dat kunnen simpele dingen zijn die je als kind heb mee gemaakt maar ook iets heftigs zoals b.v aangereden worden door een rode auto.

Dat kan soms komen omdat ze de kleur "vies" vinden, ofdat het mensen aan iets vies doet denken, bijv. Kleur bruin kan mensen doen denken aan ontlasting, geel kan mensen doen denken aan een vuile versie van wit etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100