Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik hoor Duitse stemmen in mijn hoofd wat nu??

Sinds ik soms alleen boven in mijn kamer zit hoor ik Duitse stemmen en voetstappen sinds ik niet echt veel daar door kan slapen krijg ik er problemen door en wordt ik gek verklaart door anderen wat moet ik nu doen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het blijft doorgaan kan je bij de huisarts een afspraak maken. Eerst zou ik het proberen te verdrijven door iets te gaan doen, maakt niet uit wat. Sporten of 10 keer de trap op lopen, de hond uitlaten, boodschappen of iemand helpen. Gewoon iets doen, bezig zijn en niet gaan zitten wachten totdat je stemmen hoort. Als je in je bed ligt: pak een boek en ga lezen. Werkt prima om in slaap te vallen. Probeer maar. Succes, Roberto!

Je bent Niet gek. Het brein is een complex iets wat van alles en nog wat kan creëren. Ga naar de huisarts en vertel duidelijk wat je ervaart. Misschien kan hij/zei je door sturen naar iemand die dit soort zaken begrijpt en kan oplossen. Niet blijven aan modderen.

Zo ie zo dit even bij je huisarts aangeven en die zal ook doorvragen. Het kan van alles zijn, bijwerking medicijnen, een delier, overgevoelige oren, onverwerkte trauma's. begin burn -out, of overspanning, diepe angst voor bv alleen zijn, maar ook overgevoeligheid voor geluiden en ga zo maar door. Heel soms is dit een hallucinatie of een begin van een psychose. Hersenen zijn zeer vindingrijke en zodra maar ff kan leggen ze vis ook associatief vermogen en geheugen verbindingen aan 'die heel echt lijken' maar meestal door *oude* emoties onjuist vertaald worden. Door wat testjes krijg je meer rust en zekerheden! Hier ook een url die je wat kan uitleggen hoe ook in taalgebieden in de hersenen dingen mogelijk bleken en soms via een MRI ook duidelijkheid geven. http://psychiatrie-nederland.nl/kennisbank/wat-gebeurt-er-de-hersenen-als-iemand-stemmen-hoort-een-kijkje-de-hersenen-met-functionele-mri/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100