Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe los ik deze dwang op?

Hallo, ik heb angstdwang, en het stoort mijn ritme van de dag. Stel ik wil iets doen, moet ik aan een positief iets denken. Doe ik dat niet, wordt ik boos.
Heb al meerdere malen dingen kapot gemaakt in mijn boosheid. Net bijvoorbeeld was ik met vrienden aan het spelen, en kwam een touwtje van zn broek tegen mijn slaap aan, en dan schieten de gedachtes door mij heen van: ik voel mij moe, wat gebeurt er. Etc etc etc. Stel ik zie wat op TV voorbij komen van: vliegtuig neergestort, of wat dan ook, moet ik aan woorden denken van: Nee, dat gaat jouw nooit gebeuren. Het is heel vervelend. Iemand een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak een afspraak met je huisarts een vraag om een doorverwijzing naar een psycholoog. Een dwangstoornis is een serieus probleem waar je meestal niet zonder hulp van af komt. Een psycholoog kan samen met jou de beste behandelmethode bepalen.

Deskundige hulp, ik begrijp dat je dat besluit al genomen hebt. Wil je intussen meer dan wachten, ga dan eens kijken op waarschijnlijk de beste site op dit gebied: https://www.dwang.eu Veel deskundigheid, professionele en/of ervaringsdeskundigheid, informatie die gecheckt is, in goed toegankelijk Nederlands, een forum, een vragenloket waar je zo een vraag kunt stellen (naar keuze privé of openbaar) , een netwerk, enz. De place to be als je wacht en misschien langer dan nodig is. Als het sneller kan, grote kans dat daar iemand je kan vertellen hoe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100