Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je tegenhouden, verbeteren dat slecht gedrag bij autisme erger wordt met het ouder worden?

Ik heb het hier dan over woedeaanvallen, zichzelf niet onder controle hebben, lelijke en kwetsende dingen zeggen. Hoe kan je het beste goed gedrag aanleren als straffen en belonen niet echt helpt?

Toegevoegd na 39 minuten:
En dit is bij een jongen van 10 jaar met een bovengemiddelde begaafdheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik herken je verhaal heel goed. Ik heb ook iemand in mijn huis wonen met autisme en hoogbegaafdheid. Wat voor hen altijd fijn is, is om consequent te blijven. Autisten snappen vaak niet zoals niet-autisten denken, dus probeer dingen goed uit te leggen als ze het niet snappen. Hij wordt namelijk vaak boos als hij iets niet begrijpt. Wat ook helpt is een kindercoach, die kan goed begeleiden en daar kan het kind toch zijn verhaal kwijt. Bijvoorbeeld bureau LEF (http://www.bureau-lef.nl). Als het heel erg is kan een psycholoog ook helpen. In dat geval kunnen er ook pillen worden voorgeschreven waardoor het kind rustiger blijft en zich beter kan concentreren. Dus even in het kort: -blijf consequent! -leg dingen die hij niet snapt uit, vertel dus ook waarom je soms boos op hem bent -zoek hulp van een kindercoach of psycholoog -als het niet anders kan, kan een pilletje helpen Ik hoop dat jullie erbovenop komen en dat alles straks beter gaat!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100