Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik kan niet tegen bloed, maar ik wil over 1 jaar solliciteren bij de politie, wat kan ik er tegen doen om wel tegen bloed en doden etc. te kunnen?

Toegevoegd na 2 minuten:
ik wil zowieso solliciteren, iedereen vindt mij geschikt alleen op dat ene punt dan, krijg ik bij de politie dan goede begeleiding om van dat probleem af te komen? en wat kan ik er nu alvast tegen gaan doen om van dat probleem af te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je nog niet druk om maken. Komt tijd komt raad. En ik denk dat er heel veel mensen dij de politie zijn die niet tegen doden kunnen hoor,tenminste niet door misdrijf of ongeluk, maar als het je werk is probeer je je verstand even op nul te zetten.

Weet niet wat je onder ' niet tegen bloed kunnen' verstaat. Val je flauw of vind je het eng. Het is heel normaal om bloed en dode mensen niet prettig te vinden en de eerste keren dat je ermee in aanraking komt zal best moeilijk zijn, maar daar wen je, tot op zekere hoogte, wel aan. Bedenk ook dat iets op tv zien heel anders is dan het in het echt meemaken. Ik zou me er niet te druk over maken, je 'groeit' vanzelf in dergelijke situatie

als je bij de politie wilt gaan werken wil dat niet zeggen dat je vaak doden ziet en veel met bloed te maken krijgt. dat valt in nederland reuze mee, en er zijn altijd wel ambulance bij die op zo'n moment het werk van je overnemen. en je went eraan, het blijft misschien onprettig maar je leert er zeker mee om te gaan. want dat is voor de meesten erg moeilijk in het begin. maak je niet al tedruk, het komt helemaal goed ;)

In mijn opleiding tot agent gingen we met onze klas langs een mortuarium. Hier kun je in een "veilige omgeving" in aanraking komen met overleden personen. Heftige ongevallen waarbij heel veel bloed, afgescheurde ledematen en dergelijke kom je echt niet vanaf dag 1 als student agent bij de politie tegen. Ze zorgen echt wel dat je groeit en langzaam ook de heftigere zaken te zien krijgt. En zoals al gezegd is, je zal hierin groeien. Succes met je keuze.

Uiteraard krijg je begeleiding bij de politie. Het wordt allemaal ook langzaam aan opgebouwd tijdens je opleiding. Maar vooral: geef zelf aan wat je leerpunten zijn. In jouw geval: Bloed. Dan zal men daar vast en zeker rekening mee houden en je mogelijkerwijs eens laten gaan kijken bij een sectie.

Hetzelfde gebeurt als je in een medisch beroep wilt komen en flauwvallen is geen ramp maar wel even heel vervelend voor je. Ook ik had dit probleem en meestal gebeurde dat als ik voor 't eerst dacht dat er bloed ging vloeien of er ergens een naald in moest. In het begin wordt je appelig en krijg je het warm. Zorg dat je vantevoren vertelt aan een collega dat dit kan gebeuren zodat je er niet alleen voor staat. Je kunt dan bij de eerste signalen jezelf terug trekken en met je hoofd tussen de knieen gaan zitten. Of je valt een keer flauw en vaak gebeurt het daarna in vergelijkbare situaties niet meer. Ook in politiewerk bij spannende en misschien bloederige dingen wordt jouw lijf even volgepompt met adrenaline. Soms houd je dit dan ook overeind. Laat het gebeuren en zorg dat je vantevoren jouw collega waarschuwt. Na een poosje treedt gewenning op en ga je ook minder of helemaal geen klachten mmeer krijgen.

Koop de Dvd-box van "CSI: New York", misschien dat je na het bekijken van de hele reeks wat beter tegen bloed en doden kunt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100