Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is BIJ MEISJES het verschil tussen adhd en add?

Ik las ergens dat adhd bij meisjes minder snel opvalt omdat meisjes vaak niet de hyperactieve adhd hebben. Maar wat is dan nog het verschil tussen add en adhd als het om meisjes gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ADD is eigenlijk geen officiële diagnose. Volgens de DSM spreken we van ADHD van het hyperactief-impulsieve, onoplettende of gecombineerde type. Het onoplettende type heeft geen hyperactieve kenmerken en wordt daarom in de volksmond vaak ADD genoemd. Maar meisjes kunnen evengoed ook ADHD van het hyperactief-impulsieve of gecombineerde type hebben. Ook bij meisjes die wél hyperactieve kenmerken hebben, kan het wat subtieler zijn dan bij jongens. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat de individuele verschillen veel groter zijn dan eventuele verschillen die er zijn tussen jongens en meisjes. Maar je kunt je vast wel voorstellen dat hyperactiviteit bijvoorbeeld in de klas veel sneller zal opvallen bij een leerling die niet op zijn of haar plek blijft zitten en steeds voor zijn beurt praat, dan bij een leerling die wel blijft zitten maar continu met een potlood op de tafel tikt, veel praat en/of zich vooral heel onrustig vóelt (maar intussen wel geleerd heeft om stil te zitten, zoals je bij volwassenen met ADHD wel ziet).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100