Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar ga je naar toe als iemand met Borderline uit huis wordt geplaatst?

Een vriendin van mij heeft een heftige vorm van Borderline. Ze heeft zich twee maanden geleden 'vrijwillig' laten opnemen in een jeugdziekenhuis, maar wilde ook gelijk weg omdat het eigenlijk niet zo was als het haar verteld was (Ze werd daar ook erg suïcidaal) Nu is ze er dus uit, maar zeggen de behandelaars van haar dat als ze zich niet vrijwillig laat behandelen ze dan Jeugdzorg inschakelen, uit huis wordt geplaatst en in een Jeugdzorg instelling komt. Ik heb zelf wat op internet rond gekeken en Jeugdzorg instellingen vind ik alleen maar voor opstandige kinderen of jeugdgevangenissen. Terwijl zij naast Borderline een angststoornis heeft voor mensen. En ze in zo´n instelling niet echt een behandeling krijgt. Mijn vraag is nu, waar kan iemand terecht komen die niet vrijwillig wil worden opgenomen, borderline heeft, suïcidaal is en een angststoornis heeft. en waarom kan ze niet naar een ander psychiatrisch jeugdziekenhuis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als deze persoon een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving is, dan wordt ze opgenomen in een gesloten psychiatrische inrichting. Maar dan moet er echt iets ernstigs gebeuren. Vrijwillig kan zij zich ook op laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

hoi ik ben 24 jaar en heb ook borderlyn en ben ook suicidaal. ben ook opgenomen geweest een half jaar lang .ze moet niet naar een instelling gaan , maar er achter zien te komen waarom ze borderlyn heeft gekregen . want dat krijg je niet voor niets, snap te. ik zou naar ggz gaan en vragen naar vrederust bergen op zoom en ze kan daar kiezen wat ze zelf wil opnamen , deeltijd , of leefstijltraining best relaxt daar hoor het is daat net zo groot als een klijn dorpje . ze moet gewoon ff informeren

Er zijn een aantal mogelijkheden die ik aan wil dragen. - Algemeen ziekenhuis met een psychiatrie afdeling vaak paas afdeling genoemd. - Psychiatrisch ziekenhuis -Gespecialiseerd psychiatrisch ziekenhuis -Algemeen opvanghuis -Gespecialiseerd opvanghuis -Zorg boerderij -Gespecialiseerde zorg boerderij -Organisatie voor begeleid wonen -Gespecialiseerde organisatie voor begeleid wonen. Er is dus keuze genoeg. Mijn advies laat haar contact met haar oude behandelaar en laat haar in onderling overleg een keuze maken uit het zorgstelsel. Vaak kunnen behandelaars er voor zorgen dat ze snel opgenomen kan worden. Wanneer ze zichzelf aanmeldt kan ze te maken krijgen met lange wachttijden. Eventueel kan ze ook haar zorgverzekering voor bemiddeling vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100