Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hebben betablokkers effect op narcisten?

Ik zou graag willen weten of een (verborgen) narcist hierdoor minder gaat schamen om zijn omgeving of iets dergelijks bij het slikken van betablokkers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel een deel helpen om zenuwen te lijf te gaan, in geval van een paniekstoornis/aanval, maar voor zo iemand kun je beter opzoek gaan naar een medicijn dat meer gericht is op de angst, zoals een SSRI of benzodiazepinen Toegevoegd na 1 minuut: Duidelijk antwoord: ja, deze kunnen effect hebben op hen, maar dat effect zal niet heel groot zijn als er sprake is van angst, in plaats van paniek.

Bronnen:
http://www.angstcentrum.be/medicatie.htm

Kenmerk van mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is eerder manipuleren van de omgeving dan schaamte. Sterker nog, deze persoon voelt zich superieur aan de omgeving, heeft dat nodig om zich "goed" te voelen. Ik kan me niet voorstellen dat betablokkers dit stevig verankerde mechanisme zullen beinvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100