Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er psychiaters die makkelijk te bergrijpen boeken hebben geschreven?

Ik ben niet heel slim en (misschien) geïnteresseerd in de psyche van de mens en wat psychiaters schrijven. Zijn er mensen die interessante boeken geschreven hebben over het menselijk brein, de maatschappij waarin we leven, de omgang met elkaar en onze ego's? Ik ben bang dat ik de tekst niet zal begrijpen en dus saai zal vinden. Het hoeven dus eigenlijk niet per se psychiaters te zijn maar vooral boeken over bovengenoemde onderwerpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Psychologie voor dummies is misschien wat voor je? ;)

Bronnen:
http://www.dummies.nl/product/de-kleine-ps...

"Psychiatrie" Van diagnose tot behandeling " zou best leesbaar zijn: Dit boek is bedoeld voor iedereen die op een snelle en bevattelijke manier kennis wil maken met de moderne psychiatrie: studenten maar ook geïnteresseerde leken, mensen met psychiatrische problemen of hun directe omgeving, en verder allen die beroepshalve met de wereld van de psychiatrie worden geconfronteerd. Dit kunnen hulpverleners, welzijnswerkers en personeelsfunctionarissen zijn, maar ook mensen werkzaam bij justitie en politie of in het onderwijs. Het boek is in heldere taal geschreven en voorzien van duidelijke verklaringen van de belangrijkste psychiatrische vaktermen. https://www.bol.com/nl/p/psychiatrie/1001004002001984/?country=BE

Bronnen:
http://www.marktplaats.nl/z/psychiatrie-va...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100