Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe reageert de mens als het 24 uur donker is ?

Dan bedoel ik als er iets gebeurt met de wereld waardoor het donker blijft . Hoe reageren we er na een tijdje op ? , het hoe zit het met als het altijd licht blijft ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommigen krijgen dan een winterdepressie (of Seizoensafhankelijke Depressie/ Seasonal Affective Disorder, kortweg 'SAD'), zoals inwoners van Zweden en Canada in de winter wanneer de dagen (de tijden dat er licht is) maar kort zijn. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Winterdepressie

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Winterdepressie

24uur kan, maar wij wel hebben licht nodig. bovenstaand antwoord is hier een goed voorbeeld in Reden: Biologisch en maatschappelijk gezien speelt licht een grotere rol dan vaak verwacht wordt. Gaat het licht uit dan merken wij mensen dat op veel vlakken. Hoe dit effect heeft hangt af van hoe de maatschappij op de 1e tik van het licht uitdoen reageerd. Mogelijk verloop: paar dagen: melatonine ontregeld zodoende het slaap ritme dag nacht ritme verschuifd we slapen slecht. paar weken: Licht regelt zeer veel stoffen in ons lichaam door photosynthese (zon helpt met omzetten van bouwstenen en amino’s), tanden nagels botten en alle andere systemen die vitamine d nodig hebben functioneren minder en wij moeten dus meer vitamines nemen voor de zelfde waardes. Met dezelfde leefgewoontes hanteren van voor het uitging worden wij sneller ziek. Paar maanden: Gevolgen van de duisternis in de voedsel industrie begin je te merken voorziening wordt minder zo ook ons immuun voedsel industrie begint waarschijnlijk meer kassen met UV lampen te voorzien. Half jaar: lage UV waardes tot geen in het duister maakt onze huid bleker (misschien pakken mensen UV lampen als mannier om zonlicht te compenseren) Paar jaar: slaap ritmes dag en nacht ritmes en wat we daarvoor gewend waren bestaan niet meer behalve als we onze wereld economie daarop afgestemd houden. Hierbij wegen veel zaken mee als hoever de maatschappij Paar Decenia: Houdt samenleving stand dan zal er waarschijnlijk technologisch veel op licht therapie gefocussed zijn Paar Eeuw: (uitgaande van stabiele maatschappij met economie en technologie voor biologische processen) Donkere huid zal schaarser worden door vermening en geen beschermings functie heel klein beetje en kleine stappen. Paar millenia tot millioenen jaren: Dat is de vraag. De Dinosaurussen waren er minder goed in wij echter hebben een magische computer boven in ons hoofd en kunnen daarmee aanpassingen ontwikkelen en bedenken. (en een lamp ophangen of paraplu vasthouden is makkelijker zonder die korte armpjes) Wel is duidelijk dat heeeeel lang zonder licht niet ons sterkste punt is. Altijd licht doet nagenoeg het zelfde ontregeld slaap en ritmes, gewassen kunnen hier slecht tegen bescherming is mogelijk en aanpassen technologisch vaak ook. Ruimtezonnefilters zijn al een goede tijd in onderzoek en we kunnen licht omsturen wie weet kan dit met aanpassingen. Hoe, hoe snel en wat wij kunnen ontwikkelen is een nieuwe vraag.

Bronnen:
http://web.mit.edu/dick/www/pdf/286.pdf
http://www.medicalnewstoday.com/releases/53343.php
http://www.theguardian.com/society/2005/ma...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100