Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is boulimia psychisch? heeft het een psychische oorzaak?

Ik ben bezig met een scriptie schrijven over boulimia en mijn stelling hier in is "boulimia is psychisch" hiervoor ben ik op zoek naar onderzoeken waaruit wijst dat boulimia een psychische oorzaak heeft of juist niet. Kan iemand mij hierbij helpen of mij doorverwijzen? Ook contact met een neuroloog of iets in die richting lijkt mij nuttig.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier kan je bv terecht: EETSTOORNISSEN (Vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa) http://www.anbn.be/ Toegevoegd na 4 minuten: en hier: PsyQ eetstoornissen Hereweg 76 9725 AG Groningen-Zuid Postbus 86, 9700 AB Groningen Telefoon: 0900 2357797 Internet: www.psyq.nl/Programma/Eetstoornissen Nu ook online behandeling: http://www.boulimadebaas.nl, speciaal voor mensen met boulimia nervosa; Speciaal voor mensen met binge eating disorder is er www.eetbuienondercontrole.nl,

Bronnen:
http://www.anbn.be/
http://www.sabn.nl/informatie_eetstoorniss...

Ja, en daarvan vind je ook heel wat terug op internet. Vraag is of dit tot een boeiende scriptie leidt. het is al lang bewezen dat er een verband bestaat tussen boulemia en de geestelijke gesteldheid van iemand. wat niet betekent dat boulemia een psychische ziekte is (zoals bv. schizofrenie). maar dat was je vraag ook niet: je vroeg of de OORZAAK psychisch is. Ik zou je adviseren een welbepaald psychisch aspect te onderzoeken in plaats van het algemene. Dus om bv. het verband te onderzoeken tussen een psychische gesteldheid (bv. depressie) en boulemia. Je stelling zou dan kunnen zijn "Mensen met een depressie hebben x% meer kans op boulemia". Ik zeg niet dat dat zo is, hiervoor zal je bronnen moeten raadplegen. Of je kan ook onderzoeken waarom één iemand niet meer eet (anorexia) en de ander zich volvreet (boulemia) met dezelfde psychische achtergrond (bv. extreme stress of posttraumatische stress etc.). Dit geeft een veel interessanter perspectief. Je kan ook vertrekken van cases, dus mensen die aan boulemia lijden. Misschien ken je wel iemand in je directe omgeving? Je kan die situatie dan uitdiepen, een geschiedenis schetsen die geleid heeft tot de aandoening boulemia. Dat is altijd een interessant perspectief. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100