Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Door omstandigheden kan ik me slecht concentreren, hoe zou ik daar verandering in kunnen brengen?

Er wordt gewerkt aan het onderliggende probleem, maar wat zou ik in de tussentijd kunnen doen aan de concentratieproblemen? zijn er pillen voor? of andere mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat een rustige omgeving kan helpen bij concentreren. Als je bijvoorbeeld op je pc bezig bent, dan de rest van de tafel of je buro leeghouden. Zodat je niet door van alles en nog wat afgeleid wordt. En alles wat je moet doen op een to-do lijst schrijven. Dan is het uit je hoofd. En hoef je er ook niet steeds aan te denken want je komt het vanzelf tegen op je lijst. En dan één voor één afwerken. Dat doorstrepen. En de nieuwe dingen weer erbij schrijven. Geen pillen vooralsnog.

Er zijn wel pillen voor bij het kruitvat of etos of zo. Maar of die werken weet ik niet.. Goed dat er wordt gewerkt aan het onderliggende probleem, dat is natuurlijk het belangrijkste! Probeer eens rustig te ademhalen en je wat meer te ontspannen als je je niet kunt concentreren, want vaak als dat het geval is wordt je alleen maar meer gestrest. Door te ontspannen ga je dat tegen en kun je je misschien weer iets beter concentreren.

er zijn wel rustgevende pillen, maar ik zou dit pas gebruiken als er echt niks anders is, en als het na de onderliggende problemen nog steeds blijft bestaan. ik zou zorgen voor een rustige omgeving, voldoende rust, en eventueel aan andere mensen te kennen geven dat de concentratie op dit moment minder is hiermee kunnen ze dan rekening houden, wat misschien ook minder stress opleverd.

Je iphone erbij pakken en angry birds spelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100