Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kunnen psychische stoornissen door ouderdom herstellen?

John nash blijkt op latere leeftijd geen medicijnen meer te slilkken voor zijn schizofrenie en lijkt herstellend. Is dat een gevolg van ouderdom? Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Ik weet van ADD en ADHD dat je 'erover heen kan groeien' (over bepaalde klachten van de ADD of ADHD, of helemaal). En ik heb ooit gehoord trouwens (van een documentaire) dat je depressie altijd bij je zult houden, maar dat je er geen klachten meer kan van krijgen (de kans is wel groot dat het weer terug komt). Dyscalculie en dyslexie kan je ook 'overheen groeien.' Overigens is de term 'overheen groeien' niet afkomstig van mijn kennis. Het stond in de algemene informatie op verschillende sites. En DSPS kan verholpen worden door de stimulatie van melatonine tabletjes zodat je biologische klok weer op orde komt en je op de goede tijd melatonine aanmaakt. ODD en CD kunnen de klachten ook verminderen/'herstellen' door ouderdom (heb ik gehoord).

Ik kan je niet vertellen hoe het zit, maar bij bijvoorbeeld mijn broer (adhd) zie ik dat nu hij ouder word rustiger is. Ik ben depressief en had borderline, nu ik ouder ben heb ik het nog maar kan ik er veel beter mee om gaan. Maar ik ken ook mensen die nu een jaar of 40 zijn en zich er nog geen raad mee weten! Het kan denk ik niet vast gesteld worden het ligt aan de persoon zelf en de mate waarin de persoon last heeft van de stoornis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100