Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaar er een behandling tegen hoofdpijn aanvallen?

Het is geen migraine en ook geen clusterhoofdpijn.

Uit het niets hevige hoofdpijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb ongeveer eenzelfde probleem. Na lang onderzoek (scans etc) bleek de hoofdpijn gewoon te komen van de hals. Geblokkeerde halswervels omwille van stress geven blijkbaar hoofdpijn. Ik ben nu in behandeling bij een gespecialiseerde kiné. Schijnt te lukken. Succes Toegevoegd na 14 uur: Een kinesist is Belgisch voor Osteopaat bij jullie denk ik

Dan moet je eerst een oorzaak zoeken. Aan de hand daarvan kan er een behandeling gekozen worden. Die zal er wel bestaan. Medicatie, operatie, ontspanning enz. Maar begin bij de huisarts.. Maar een afspraak, maar onderzoek zelf eens wat de Aanleiding is. Wanneer komt het op en wat heb je daarvoor gedaan, gegeten, enz.

Ademhalingsoefeningen schijnen nogal eens te helpen, al is dat bij erge hoofdpijn soms best lastig. En onze zoon heeft ook baat bij een kop koffie, klinkt raar, maar hij drinkt weinig en door koffie verwijden bloedvaten en daardoor ook de spanning die pijn veroorzaakt, proberen waard. Daarnaast is er in nederland poho-olie en in duitsland ook zoiets (even naam kwijt, als je wil weten, zoek ik het op), dat je op de slapen kunt smeren wat verlichting geeft. Daarnaast kunnen tekorten een rol spelen, dat kan een alternatief therapeut uitzoeken voor je. Een regulier bloedonderzoek heeft dan weinig nut, die hanteren andere waardes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100