Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer is er sprake van tinnitus lage tonen?

Ik hoor al sinds drie maanden een vreselijk irritant laag brommend geluid. Het klinkt als resonantie geluid omdat ik het door heel mijn huis hoor. Het geluid is er niet constant. Omdat de buren aan het verbouwen zijn dacht ik dat het geluid daar vandaan kwam. Mijn man, kinderen en buren horen het niet. Ik hoor het alleen in huis en bij mijn buren die een uitbouw hebben hoor ik het nog beter. et klinkt zoals ieder ander met deze klachten het omschrijft als een diesel die voor je huis stationair staat te draaien.

Ik word er snacht wakker van. Het verschilt ook kwa tijden. Als ik mijn rechter oor dicht houdt is het geluid niet hoorbaar. Gehoor is iets slechter aan die kant en ik hoor daar geen hoge tonen mee.

Ik heb zelf het idee dat het van buiten komt maar nu het volgende. Als ik het hoor en ik beweeg mijn hoofd is het geluid weg. komt wel weer terug direct daarna. Als ik mijn tanden hoorbaar op elkaar laat vallen is het geluid ook weg. Als ik aan het typen ben hoor ik het wel. Bij oordoppen ervaar ik het geluid wel als trillen. Soms hoor ik het in de auto ook.

Om het medische uit te sluiten ben ik naar de huisarts geweest. Mijn oren zagen er goed uit. Zijn verklaring is dat het mogelijk kan zijn dat er een gebied lam ligt waardoor mijn hersens bij een bepaald geluid (lage toon) geprikkeld wordt en dan door blijft zoemen. Dus het geluid is weg maar het zit tussen mijn oren. Ik kan aan de rechterkant mijn oor ook niet klaren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mogelijke manier om hier vanaf te komen is door een aantal dagen na elkaar consequent naar muziek of een andere vorm van geluid (ruisen van de zee, de wind, de bomen, het geluid van vogels enz.) te luisteren. Pik er hoe dan ook geluidfragmenten uit waar jij héél Vrolijk van wordt. Je blijft deze procedure volhouden tot jouw brein voldoende andere en/of afwijkende geluid-pixels en/of geluid-intonaties heeft opgepikt om weer voor een balans en/of relatieve stilte te kunnen zorgen op het moment dat jij daar behoefte aan voelt. Liefs en veel Succes ermee! Toegevoegd na 7 minuten: Als direct antwoord op jouw hoofdvraag zou ik het als volgt formuleren. Er is sprake van tinnitus 'lage tonen' wanneer je op diverse locaties een zelfde soort geluid(en) hoort die anderen om jou heen niet horen, geluiden die je (of anderen) onmogelijk kan/kunnen toeschrijven aan direct aanwijsbare geluidsbronnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100