Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom visiteren in psychiatrische kliniek?

Enige tijd geleden ben ik gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Toen ik bij binnekomst aggresief en verward bleef werd ik naar de separeercel gebracht. Toen werd ik gevisiteerd, ik had nog nooit van dat woord gehoord.

Ik moest walgelijke dingen doen zoals me geheel uitkleden, drie keer bukken en mijn ballen omhoog houden. ik vroeg mij af. waarom moest dat? Van hun kreeg ik geen antwoord, ze waren kort af en sloten me op, om niks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat doen ze om ervoor te zorgen dat je jezelf geen kwaad doet door (bijvoorbeeld) medicijnen, drugs of voorwerpen (zoals een inklapbaar mes of een touw) die je mee naar binnen neemt. Mensen die agressief en verward zijn, kunnen in bepaalde gevallen zichzelf iets aandoen. Vandaar.

Het is ook niet voor de grap, maar noodzakelijk dat het gebeurt. Wanneer iemand GEDWONGEN wordt, is daar een REDEN voor. [Iemand kan een gevaar voor de omgeving zijn of verward of een gevaar voor zichzelf of agressief, of een combinatie hiervan.] Waarom VISITEREN? Dat jij als patiënt verward bent èn agressief maakt het lastiger, daarom wordt er gekeken/gecheckt of je iets bij je hebt wat niet de bedoeling is [uitkleden/drie keer bukken/je ballen omhoog houden, OMDAT er gecontroleerd wordt of je OP of IN je lichaam spullen verbergt die niet toegestaan zijn]. [Het andere antwoord geeft al aan wat je mee had kunnen nemen, maar wat je ook mee zou kunnen nemen [van alles] het is gewoon uit VOORZORG, zodat jij JEZELF OF EEN ANDER niet kunt beschadigen.] Alles wat je moest doen, is van hun kant PUUR ZAKELIJK [ze hebben het al honderden keren gedaan/gezien] en uit voorzorg, maar voor jou is het heel PERSOONLIJK en ontzettend INTIEM, waardoor je zo mogelijk NOG VERWARDER en/of AGRESSIEVER werd en vervolgens sloten zij je op... Het is niet vreemd dat je GEEN ANTWOORD kreeg, ik heb wel eens een reportage gezien en toen zag ik dat dát beleid is bij agressie, alleen maar BEHEERSEN / GEEN COMMUNICATIE. Toegevoegd na 4 uur: Correctie: Wanneer iemand GEDWONGEN ....*opgenomen*... wordt,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100