Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan overmatig dromen psychische klachten veroorzaken?

Als bijwerking van mijn medicatie (die na doktersoverleg niet afgebouwd of veranderd kan worden) droom ik overmatig. En niet enkel dromen maar ook nachtmerries. Zodanig dat het mijn dagelijks leven beïnvloed. Het gevoel uit mijn dromen kunnen mijn hele dag beïnvloeden omdat ze zo heftig zijn. Maar het veroorzaakt ook vervelende problemen. Zo weet ik soms niet meer zeker of ik iets gedroomd heb of dat het werkelijk gebeurd is. Vandaag zat ik op de bank en bedacht ik dat ik mijn moeder aan de telefoon had vanochtend en haar had afgekapt. Ik voelde mij hier naar over en begreep ook even niet waarom. Ik belde mijn moeder en het bleek dat ik haar helemaal niet aan de telefoon heb gehad! Ik vind dit gewoonweg eng! Wat kan ik hier in hemelsnaam aan doen? De huisarts geeft geen oplossing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dromen is een onderdeel van een normaal verwerkingsproces. Het optreden van nachtmerries, repeterende dromen en dergelijke zijn meestal een signaal dat de verwerking lastig is, of dat "iets" extra aandacht vraagt. Als een onbewuste spanning zo aandacht blijft vragen is het meestal verstandig daar iets mee te doen. Uit wat jij echter schrijft krijg ik de indruk dat de medicatie de dromen, en ook het wegvallen van het verschil tussen droom en werkelijkheid veroorzaakt. Vaak is op een forum veel te vinden over bijwerkingen van medicijnen. Google eens op "medicijn" en "forum" . Misschien dit aanleiding geeft nog eens te praten met degene die de medicijnen voorschreef. Jij zult uiteindelijk een afweging moeten maken tussen wat dit medicijn biedt en de nadelen. Vanzelfsprekend in samenspraak met de arts, maar als je er niet uitkomt zou je je ervaringen en zorgen kunnen opschrijven en schriftelijk aanhangig kunnen maken bij deze .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100