Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan iemand ook psychopaat en autist tegelijk zijn?

Ik weet dat dit een hele rare vraag is. Maar ik stel hem omdat ik eens heb gehoord dat psychopathie en autisme tegenstellingen zijn: een autist heeft problemen met het cognitief inlevingsvermogen, en een psychopaat met het affectieve inleven. Zo heet dat in hele moeilijke woorden. Maar daarom vroeg ik me af: kan iemand ook autistisch en psychopathisch tegelijk zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben niet 100% zeker maar volgens mij kwam het laatst langs in een docu. Lijkt me trouwens ook wel logisch. Iemand met ADHD kan ook Pfeifer hebben, terwijl het ook tegenstellingen zijn.

Voor zover ik kan vinden op internet is dit wel mogelijk. "Zowel bij psychopathie als bij autismespectrumstoornissen (ASS) bij volwassenen staat een gebrek aan inlevingsvermogen centraal. De uitingen zijn echter verschillend. Zo worden psychopaten beschreven als: roofzuchtig, egoïstisch, manipulatief en meedogenloos. Mensen met ASS hebben moeite met het inschatten en begrijpen van sociale interacties, kunnen zich moeilijk verplaatsen in een ander en worden eerder omschreven als argeloos en als slachtoffer van manipulatie. Deze verschillen zijn te verklaren aan de hand van de aard van het empathiegebrek". Er zijn voldoende onderzoeken gedaan hiernaar. In de linkjes vind je meer info. Hopelijk heb je wat aan het antwoord. http://www.moeilijkemensen.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=115&Itemid=71 http://www.participate-autisme.be/go/nl/termen_en_oorzaken/terminologie.cfm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100